ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόταση νόμου για απαγόρευση διακίνησης βαρέων οχημάτων και δημόσιων έργων σε ώρες αιχμής

Πρόταση νόμου για απαγόρευση διακίνησης βαρέων οχημάτων και δημόσιων έργων σε ώρες αιχμής

Πρόταση νόμου για απαγόρευση διακίνησης βαρέων οχημάτων και πραγματοποίησης δημοσίων έργων σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής, δήλωσε ότι θα καταθέσει στην Επιτροπή Μεταφορών ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς.

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους, η πρόταση θα κατατεθεί σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών, Βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασίας Μαρίνο Μουσιούττα.

Η πρόταση θα προνοεί απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων μεταξύ των ωρών 7-9 ή 7 και 8.30 το πρωί. Οι επαγγελματίες, όπως είπε μπορούν να τοποθετούν από το βράδυ τα βαρέα οχήματά τους εκεί που πρέπει να είναι και δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείται το κυκλοφοριακό στα αστικά κέντρα.

Πρόσθεσε ότι εξετάζεται επίσης κατά πόσο θα πρέπει να απαγορευτούν και τα μαθήματα οδήγησης τις συγκεκριμένες ώρες

Ακόμα τα έργα που γίνονται από το δημόσιο και την τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να απαγορευτούν τις ώρες αιχμής, δηλαδή τις πρωινές ώρες και τις ώρες που σχολνούν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι μεταξύ 14.00-16.00.

Πρόσθεσε ότι σε καμιά χώρα που σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες της δεν γίνονται έργα το μεσημέρι είτε τις ώρες αιχμής, αλλά αργά το απόγευμα ή το βράδυ.

Είπε επίσης ότι το κυκλοφοριακό έχει μετατραπεί σε εφιάλτη που προκαλεί και προβλήματα σύμφωνα με τους ειδικούς και προβλήματα υγείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

«Τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρετίζοντας εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις αναμένονται σύντομα, μαζί με σειρά νομοθετημάτων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top