ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δρ.Ζαμπόγλου: Ασθενείς στο ογκολογικό παίρνουν με μέσο τα φάρμακα και οι άλλοι μένουν χωρίς - Η υπόσχεση του Υπουργείου

Δρ.Ζαμπόγλου: Ασθενείς στο ογκολογικό παίρνουν με μέσο τα φάρμακα και οι άλλοι μένουν χωρίς - Η υπόσχεση του Υπουργείου

Ανοιχτά μίλησε ο Δρ. Νίκος Ζαμπόγλου , Ογκολόγος και Διευθυντής του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, για την πραγματικότητα που βιώνουν γιατροί και ασθενείς στο Ογκολογικό με τις καθυστερήσεις στα φάρμακα.

Όπως αναφέρει ο Δρ.Ζαμπόγλου υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά παρότι υπάρχει το ΓΕΣΥ, και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ασθενείς δυο ταχυτήτων.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι "Δεν είναι καταγγελίες είναι μια πραγματικότητα που δυσχεραίνει την διεξαγωγή θεραπευτικών αγωγών", εξηγώντας ότι στην Κύπρο λειτουργούσε μέχρι τώρα το σύστημα του "γνωστός του γνωστού".

"Ο καθένας προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα του, με σχέσεις που έχει με κάποιο γνωστό ή και πολιτικό. Δεν είναι μόνο στην υγεία που συμβαίνει στην Κύπρο" σχολίασε ο Δρ.Ζαμπόγλου.

"Φαίνεται ότι αυτό το αντιλήφθηκε το Υπουργείο και υποσχέθηκαν ότι το αργότερο 1η Αυγούστου θα δημιουργηθεί ένα λογισμικό αλλά και οι προϋποθέσεις ώστε να παίρνουμε τα φάρμακα κατευθείαν από την Λευκωσία και να δίνουμε σε ασθενείς χωρίς καθυστέρηση".

Τόνισε ότι είναι η τρίτη αναβολή και προσπάθεια και ευελπιστεί ότι αυτό το ζήτημα θα λυθεί καθώς όπως αναφέρει "Σκεφτείτε τη θέση μας ως γιατροί, να έχουμε ασθενείς" ο ένας να παίρνει το φάρμακο ( λόγω σχέσης με γνωστό) και ο άλλος όχι.

Από 1η Αυγούστου, μετά από υπόσχεση του Υπουργείου, αναμένεται να αλλάξει το προηγούμενο καθεστώς αδικίας και να λειτουργήσει πλέον μια ίση και δίκαιη μεταχείριση στους ασθενείς του ογκολογικού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφανίζεται» ξανά ο καιρός του καλοκαιριού και φέρνει 40άρια - Δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Το ερωτηματολόγιο που αποκάλυψε ότι ο Λύτρας χτύπησε τη σύζυγό του

Πέρασαν χειροπέδες στη μητέρα 20χρονου καταζητούμενου για διάρρηξη και κλοπήΑνέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Το χαρτοφυλάκιο μετανάστευσης και ασύλου παρέλαβε σήμερα, 19 Ιουνίου 2024, από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας δρ Νικόλας Α. Ιωαννίδης, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top