ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δίκοπο» μαχαίρι η ακρίβεια και για τους φοιτητές – Βενζίνη ή διαμέρισμα;

«Δίκοπο» μαχαίρι η ακρίβεια και για τους φοιτητές – Βενζίνη ή διαμέρισμα;

Ζήτηση αναμένεται να έχουν τους επόμενους μήνες τα διαμερίσματα προς ενοικίαση σε περιοχές της Λευκωσίας, οι οποίες βρίσκονται κοντά στα πανεπιστήμια. Να σημειώσουμε ότι, οι κοντινότερες περιοχές ανά πανεπιστήμιο είναι η Αγλατζιά, για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Έγκωμη και η Μακεδονίτισσα, για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και η Παλουρριώτισα, για το Πανεπιστήμιο Frederick.

Θα χρειαστούν «γερό» κονδύλι οι φοιτητές

Με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς να πλησιάζει όλο και περισσότερο, γονείς και φοιτητές βρίσκονται σε μια φάση προετοιμασίας για αυτό το καινούργιο κεφάλαιο.

Πρόκληση αποτελεί η απόφαση ενοικίασης διαμερισμάτων, ιδίως για τους φοιτητές, οι οποίοι μένουν εκτός Λευκωσίας και θέλουν να αποφύγουν το καθημερινό «πήγαινε-έλα», σε μια περίοδο όπου η ακρίβεια «καλπάζει» χωρίς έλεος.

Που κυμαίνονται οι τιμές ενοικίασης στη Λευκωσία

Μιλώντας στο ThemaOnline ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων, κ. Κυριάκος Ταλαττίνης, για τις τιμές στις οποίες κυμαίνονται τα ενοίκια στις πιο πάνω περιοχές, εξήγησε ότι, «οι τιμές των ενοικίων για τα διαμερίσματα, επηρεάζονται από πολλούς και διάφορους τομείς όπως, η ηλικία του κτιρίου, αν είναι επιπλωμένο, τις υπηρεσίες που προσφέρει (π.χ. κλιματισμός, θέρμανση) καθώς και από το μέγεθος που έχει το διαμέρισμα».

Σύμφωνα με τον κ. Ταλαττίνη, οι τιμές στις οποίες κυμαίνονται τα διαμερίσματα κατά μέσο όρο έχουν ως εξής:

  • Διαμέρισμα τύπου Studio: Από €450 μέχρι €600 ανάλογα
  • Διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου: Από €550 μέχρι €700 ανάλογα
  • Διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων: Από €650 μέχρι €950 ανάλογα - *Μπορεί να φτάσει ακόμα και τα €1000

«Διέξοδος» η ενοικίαση δωματίου από ιδιωτικές εστίες

Ταυτόχρονα, μια ακόμα λύση σε αυτή την περίπτωση αποτελεί η ενοικίαση δωματίου από τις ιδιωτικές εστίες, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν στην τιμή το ρεύμα, το νερό και το ίντερνετ, λογαριασμοί οι οποίοι θα αποτελούσαν ένα επιπλέον έξοδο εάν κάποιος θα επέλεγε να ενοικιάσει διαμέρισμα.

Καταλήγοντας, στην ερώτηση για τις τιμές στις οποίες κυμαίνονται τα δωμάτια στις φοιτητικές εστίες, ο κ. Ταλαττίνης ανέφερε ότι, «οι τιμές ξεκινούν από €550 το μήνα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top