ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πράσινο φως» για το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4 ετών - Δείτε φωτογραφίες

«Πράσινο φως» για το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4 ετών - Δείτε φωτογραφίες

Το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4 ετών ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση που παρουσίασε το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας. Το Σχέδιο αποτελεί πρόγραμμα που καταρτίστηκε από την εκλιπούσα Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου και αποσκοπεί στην ενίσχυση των οικογενειών, τη συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή και την παροχή ίσων ευκαιριών στα παιδιά ηλικίας μέχρι και 4 ετών.

Το Σχέδιο προνοεί την επιδότηση διδάκτρων και σίτισης παιδιών ηλικίας μέχρι 4 ετών μέσω της απευθείας καταβολής στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που θα ενταχθούν στο Σχέδιο, μέρους του μηνιαίου κόστους για τη φοίτηση των παιδιών.

Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι οι οικογένειες που έχουν εγκριθεί για Επίδομα Τέκνου σύμφωνα με τους περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου Νόμους για το έτος εντός του οποίου αρχίζει το σχολικό έτος, με παιδιά εκ των οποίων τουλάχιστον ένα να είναι ηλικίας μέχρι 4 ετών κατά την έναρξη του σχολικού έτους και λαμβάνοντας υπόψη το οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου ημερολογιακού έτους. Ισχύουν επιπρόσθετα εισοδηματικά κριτήρια.

Για την υλοποίηση του Σχεδίου, θα διατεθεί ποσό ύψους €16 εκ. ετησίως και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Προγράμματος ΘΑΛΕΙΑ (2022-2025) και εθνικούς πόρους. Το μηνιαίο ύψος του επιδόματος ανέρχεται στο 80% του ύψους των τροφείων, με μέγιστο ποσό που κυμαίνεται από €100 μέχρι και €350 μηνιαίως για κάθε παιδί, βάσει του οικογενειακού εισοδήματος, της ηλικίας του παιδιού, της σύνθεσης της οικογένειας και του ωραρίου φοίτησης. Από το Σχέδιο θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν μέχρι και 16.000 παιδιά ηλικίας μέχρι 4 ετών. Όλες οι λεπτομέρειες του Σχεδίου θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Με την εφαρμογή του Σχεδίου Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4 ετών, υλοποιείται ακόμα μια πολιτική της Κυβέρνησης που αποσκοπεί στην ενίσχυση των οικογενειών, με κύριο στόχο την ποιοτική και πολύπλευρη στήριξη του κάθε παιδιού που τη χρειάζεται καθώς και την εξισορρόπηση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή. Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να σμικρυνθεί το χάσμα απασχόλησης μεταξύ των φύλων, προσφέροντας χαμηλού κόστους παιδική φροντίδα και εκπαίδευση, ώστε να μπορούν να την παρέχουν στα παιδιά τους ισότιμα και οι οικογένειες με χαμηλά ή και μεσαία εισοδήματα.

Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά προσχολικής ηλικίας να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικής προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα, χωρίς αποκλεισμούς, και να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους σε ασφαλή περιβάλλοντα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι απειλές της Χεζμπολάχ είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικές

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι απειλές της Χεζμπολάχ είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικές

Οι απειλές της Χεζμπολάχ είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικές, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μάθιου Μίλερ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη, αναφερόμενος στις απειλές που εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προς την Κύπρο .

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top