ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΗΣΥ: Προτείνει πρόσληψη των υποψήφιων αστυνομικών που κόπηκαν στα ψυχομετρικά τεστ

ΔΗΣΥ: Προτείνει πρόσληψη των υποψήφιων αστυνομικών που κόπηκαν στα ψυχομετρικά τεστ

Πρόταση στον Αρχηγό της Αστυνομίας και στην Υπουργό Δικαιοσύνης έχει καταθέσει ο ΔΗΣΥ για την πρόσληψη των υποψηφίων που είχαν επιτύχει στις εξετάσεις για την Αστυνομία Κύπρου και που απέτυχαν λίγους μήνες μετά σε νέα διαδικασία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Βουλευτής του κόμματος και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Νίκος Τορναρίτης. Την πρωτοβουλία στηρίζουν ΔΗΠΑ και ΕΛΑΜ.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι, αναφορικά με τους υποψήφιους αστυνομικούς οι οποίοι, ενώ είχαν επιτύχει στα ψυχομετρικά τεστ λίγους μήνες πριν, απέτυχαν λίγους μήνες μετά, αλλά την ίδια ώρα έχουν επιτύχει στις εξετάσεις, «εμείς του Δημοκρατικού Συναγερμού έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση και στον Αρχηγό της Αστυνομίας, και στην Υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά έχω επικοινωνήσει και με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, ούτως ώστε στην τελευταία διαδικασία που έγινε για πρόσληψη αστυνομικών, πρέπει να προσληφθούν όλοι όσοι πέτυχαν στις εξετάσεις».

Εξήγησε, ότι δηλαδή, να μην ληφθούν υπόψη μόνο σε αυτή τη διαδικασία τα ψυχομετρικά, «τα οποία δημιούργησαν και το συγκεκριμένο πρόβλημα».

Ο κ. Τορναρίτης είπε ότι κατέληξαν σε αυτή την εισήγηση για λόγους δημοσίου συμφέροντος και ασφάλειας του πολίτη.

«Είναι καλά γνωστό ότι η Αστυνομία έχει 720 άντρες και γυναίκες λιγότερους στην υπηρεσία της αυτή την ώρα, οι διαδικασίες είναι πολύ χρονοβόρες και, εν πάση περιπτώσει, 92 αστυνομικοί πέτυχαν στις εξετάσεις», είπε. Αυτοί ακριβώς οι 92, είπε, συμπεριλαμβανομένων και των 46, «έχουν το δικαίωμα, κατά τη δική μας άποψη, να προχωρήσουν στις αθλητικές εξετάσεις που θα υποβληθούν και οι υπόλοιποι οι οποίοι πέρασαν τις εξετάσεις», πρόσθεσε.

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, είπε, καλούν την αναθέτουσα αρχή, δηλαδή τον Αρχηγό της Αστυνομίας, «σε συνεργασία πάντα βεβαίως με τον Νομικό Σύμβουλο του Κράτους, τον Γενικό Εισαγγελέα, να πάρουν άμεσες αποφάσεις, που θα υπηρετούν πρώτα και πάνω απ’ όλα, το δημόσιο συμφέρον».

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ, Αλέκος Τρυφωνίδης, είπε ότι το κόμμα του συμφωνεί και επικροτεί πλήρως όλη αυτή την προσπάθεια που εκτυλίχθηκε αυτές τις δύο εβδομάδες, για λόγους δημοσίου συμφέροντος και λόγους ασφάλειας του πολίτη λόγω και των τεράστιων αναγκών που έχει η Αστυνομία και των κενών θέσεων, γύρω στις 700 θέσεις.

«Στηρίζουμε και έχουμε συνεργαστεί με τον κ. Τορναρίτη, να εφαρμοστεί αυτή η πρόταση, ούτως ώστε να προσληφθούν οι σύνολο 90 αστυνομικοί, ο συγκεκριμένος αριθμός θα δοθεί από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, δηλαδή, όσοι πέρασαν την προηγούμενη εξέταση, να μην ληφθούν υπόψη τα ψυχομετρικά γιατί εμπλέκονται νομικές διαδικασίες, και να πάνε απευθείας στις αθλητικές εξετάσεις», είπε ο κ. Τρυφωνίδης.

Με αυτό τον τρόπο, πρόσθεσε, «θα απεγκλωβιστούμε από αυτό το δύσκολο θέμα, η Αστυνομία θα ενισχυθεί με ακόμα περίπου 90 άτομα και θα δικαιωθούν οι 46 αστυνομικοί που διαδηλώνουν και διεκδικούν το δίκαιο τους», αλλά και άλλες επηρεαζόμενες κατηγορίες.

Η θέση τους, είπε, είναι, «εφόσον δεν έχουμε τη ικανότητα να γίνονται σωστά ψυχομετρικά, είναι να καταργηθούν, γιατί την ίδια ώρα που δίνουμε το εργαλείο στην Αστυνομία για να καλύψει τις ανάγκες της, με αυτές τις δαιδαλώδεις διαδικασίες, της το παίρνουμε πίσω».

Ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ, Σωτήρης Ιωάννου, είπε επίσης ότι στηρίζουν την πρωτοβουλία του Προέδρου της Επιτροπής Νομικών του κ. Τορναρίτη, «και θεωρώ ότι θα πάμε σύσσωμα ως Επιτροπή έτσι ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τους 92 υποψήφιους αστυνομικούς, οι οποίοι πέρασαν τις ψυχομετρικές εξετάσεις στο παρελθόν και κόπηκαν στην συνέχεια λόγω λανθασμένων διαδικασιών που ακολουθήθηκαν».

Είπε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες ανάγκες στην Αστυνομική Δύναμη Κύπρου «και θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα με αυτή την πρωτοβουλία», για λόγους δημόσιου συμφέροντος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top