Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία ανακοινώνει πως κατέστρεψε μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών κοντά στη Σολεντάρ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία ανακοινώνει πως κατέστρεψε μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών κοντά στη Σολεντάρ

Η αποθήκη περιείχε περίπου 1.500 οβίδες του πυροβολικού διαφόρων διαμετρημάτων και πάνω από 100 αντιαρματικούς πυραύλους «που είχαν παραχθεί στο εξωτερικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε χθες ότι καταστράφηκε μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών σε μικρή απόσταση από την ουκρανική πόλη Σολεντάρ (ανατολικά), κοντά στο μέτωπο.

Η αποθήκη περιείχε περίπου 1.500 οβίδες του πυροβολικού διαφόρων διαμετρημάτων και πάνω από 100 αντιαρματικούς πυραύλους «που είχαν παραχθεί στο εξωτερικό», σύμφωνα με τον κ. Κονασένκοφ.

Κατά τον εκπρόσωπο, εξάλλου, μαχητικό Σουχόι Su-35 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέρριψε δύο επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 κι ένα αεροσκάφος εκ του σύνεγγυς υποστήριξης Σουχόι Su-25 της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια αερομαχίας στο νότιο τμήμα της ουκρανικής επικράτειας.

Η Μόσχα διατείνεται ότι οι δυνάμεις της έχουν καταρρίψει 232 ουκρανικά αεροσκάφη και 137 ελικόπτερα αφότου άρχισε ο πόλεμος, την 24η Φεβρουαρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί σε ΜΜΕ, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία διέθετε περίπου εκατό αεροσκάφη και ενενήντα ελικόπτερα πριν από τον πόλεμο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Υπάρχει ευκαιρία η ΕΕ αν πετύχει να διασφαλίσει την παροχή απρόσκοπτης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα να αναδείξει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στον αραβικό κόσμο σε σχέση με το ενδιαφέρον της ΕΕ για τις εξελίξεις στην περιοχή, δήλωσε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE