ΕΛΛΑΔΑ

Πισπιρίγκου: «Αγώνας δρόμου» για να ανατρέψει το πόρισμα – Νέες αποκαλύψεις για Μαλένα και Ίριδα την «καίνε»

Πισπιρίγκου: «Αγώνας δρόμου» για να ανατρέψει το πόρισμα – Νέες αποκαλύψεις για Μαλένα και Ίριδα την «καίνε»

Με το υπόμνημά της, η Ρούλα Πισπιρίγκου θέλει πάση θυσία να αντικρούσει επί της ουσίας το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη - Καλόγρηα.


Η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, μέσα από το κελί της, διαβάζει όλες τις καταθέσεις και ψάχνει να βρει κάπου να «πατήσει», για να αποδείξει – όπως ισχυρίζεται – ότι δεν έχει σχέσεις με τους θανάτους των δύο άλλων της παιδιών, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας, στο θρίλερ της Πάτρας.

Το υπόμνημα
Το υπόμνημα της 33χρονης, που αναμένεται να κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών, δεν θα περιέχει μόνο την περιγραφή της για το τι έγινε τις ημέρες που πέθαναν η Μαλένα και η Ίριδα, καθώς θέλει πάση θυσία να αντικρούσει επί της ουσίας το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα για τον ασφυκτικό θάνατο των δύο παιδιών.

Το «κλειδί» για τις Αρχές είναι ο θάνατος της Ίριδας, για τον οποίο η περιγραφή της αδερφής της, Δήμητρας Πισπιρίγκου, στην κατάθεσή της, κρίνεται ως σημαντική, καθώς είπε ότι βρήκε το παιδί στην κούνια νεκρό, σε άλλη θέση από αυτήν που ήταν συνήθως.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου απευθύνθηκε σε ιατροδικαστές του εξωτερικού, αναζητώντας τεχνικούς συμβούλους που θα δεχτούν να σταθούν δίπλα της.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, Όθωνα Παπαδόπουλο, ήδη έχει συνταχθεί μια τεχνική έκθεση, η οποία αναμένεται να συνοδεύσει το γραπτό υπόμνημα εξηγήσεων, για τους θανάτους της Μάλενας και της Ίριδας.

Αναζητά «σανίδα» σωτηρίας στις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις
Η ιατροδικαστής, Χριστίνα Τσάκωνα, που έβαλε την υπογραφή της, στο αρχικό πόρισμα, μετά τον θάνατο της Μαλένας επέμεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο θάνατος του παιδιού προήλθε από παθολογικά αίτια. Κάτι που μέσα από το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα ανατρέπεται.

«Εν κατακλείδι θα ήθελα να αναφέρω ότι όλες οι πληροφορίες οι οποίες μου εδόθησαν από το νοσοκομείο και την παραγγέλλουσα αρχή, ήτοι θάνατος παθολογικής αιτιολογίας, ήταν συμβατές με τα δικά μου ευρήματα όπως αυτά προέκυψαν από τις διενεργηθείσες εξετάσεις», σημείωσε η ιατροδικαστής.

«Τα δικά μου ευρήματα βασίζονται στην παθολογοανατομική και τοξικολογική εξέταση και μόνο. Για το τι μπορεί να έχει συμβεί ή ποια η κατάσταση της ασθενούς πριν τον θάνατο, εγώ δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Αν λάβουμε υπόψη όσα μου αναφέρατε, την προγενέστερη δηλαδή καλή κλινική εικόνα του παιδιού και όλα τα υπόλοιπα που μου λέτε, αλλά και τα αποτελέσματα της παθολογοανατομικής εξέτασης, σαφώς και δίνεται η εντύπωση ότι το πρόβλημα δεν ήταν χρόνιο, αλλά προέκυψε κάτι το οξύ», προσέθεσε η κυρία Τσάκωνα.

Τι κατέθεσε η ιατροδικαστής Τσιόλα
Εν τω μεταξύ, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, που υπέγραψε το αρχικό πόρισμα μετά το θάνατο της Ίριδας στην κούνια του σπιτιού της, παίρνει θέση και αμφισβητεί ανοιχτά το πόρισμα των συναδέλφων της, Καρακούκη – Καλόγρηα.

Η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών υποστηρίζει ότι η ίδια δεν έκανε το παραμικρό λάθος στην υπόθεση, ότι με τις δικές της ενέργειες προχώρησε η έρευνα και υπογραμμίζει πως τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει από το νέο πόρισμα δεν επιβεβαιώνονται από τη νεκροψία που έκανε η ίδια.

«Όσα στοιχεία έχουν μέχρι σήμερα διαρρεύσει, αναφορικά με ευρήματα των πραγματογνωμόνων συναδέλφων, κατά παραβίαση του δικαστικού απορρήτου, απ’ όσους ευθύνονται για τέτοιου είδους διαρροές, και εάν όντως ισχύουν τα ευρήματα αυτά, ουδόλως επιβεβαιώνονται από την νεκροψία-νεκροτομία και είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Εισαγγελικών και Δικαστικών Αρχών, να αξιολογήσουν τα επιστημονικά και προανακριτικά στοιχεία της δικογραφίας και να αποφανθούν σχετικά».


Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δικηγόρος της, η λέξη «πόρισμα» μπαίνει σε εισαγωγικά όταν αναφέρεται στο τελευταίο.

Η Αγγελική Τσιόλα είχε βάλει την υπογραφή της στο πόρισμα που ανέφερε ως αιτία θανάτου του βρέφους την αγενεσία φλεβόκομβου. Στο νέο πόρισμα οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας, διαπιστώνουν εγκληματική ενέργεια από ασφυξία.

Αποκάλυψη-βόμβα για τη Μαλένα – Ήταν 20 λεπτά νεκρή όταν έφτασαν οι γιατροί της ΜΕΘ
Μία αποκάλυψη – βόμβα έκανε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, αναφορικά με την Μαλένα, το πρώτο παιδί της Ρούλας Πισπιρίγκου που απεβίωσε, στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος, γιατρός της ΜΕΘ του Αγλαΐα Κυριακού, που έσπευσε στο διπλανό ογκολογικό νοσοκομείο «Ελπίς», στο οποίο κατέληξε η 3,5 ετών Μαλένα το 2019, κατέθεσε ότι όταν τον κάλεσαν και πήγε στο δωμάτιο της μικρής, ήταν νεκρή περίπου 20 λεπτά.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον γιατρό, που δύο χρόνια αργότερα προσπάθησε να κάνει ανάνηψη στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

Να σημειωθεί ότι ο γιατρός συνεκτίμησε πώς έκανε 10 λεπτά ο ίδιος για να φτάσει στο νοσοκομείο «Ελπίς».

Αυτό αποκαλύπτει πως όταν κλήθηκε ο γιατρός, ήταν ήδη νεκρή η Μαλένα, τόνισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Το ερώτημα είναι το εξής: Τι διαδραματίστηκε τα άλλα 10 λεπτά; Ήταν εκείνα τα λεπτά που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου να καλέσει τους γιατρούς και εκείνοι στη συνέχεια ζήτησαν βοήθεια, όπως επιβεβαιώνει το πρωτόκολλο;

Ή οι γιατροί προσπάθησαν αυτά τα 10 λεπτά να σώσουν την Μαλένα, και όταν είδαν ότι είναι ανέφικτο, κάλεσαν τον γιατρό;

Πηγη: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top