ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμ. Περιβάλλοντος για Ακάμα: Η αξιολόγηση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου λαμβάνει υπόψη τη μοναδικότητα της Περιοχής

Τμ. Περιβάλλοντος για Ακάμα: Η αξιολόγηση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου λαμβάνει υπόψη τη μοναδικότητα της Περιοχής

Συνεχίζει να αξιολογεί κάθε παράμετρο και θεματική ομάδα των προτάσεων του Πολεοδομικού Συμβουλίου, με τρόπο που να διασφαλίζει την σωστή εκτίμηση των συσσωρευτικών επιπτώσεων του Τοπικού Σχεδίου, αναφέρει, σε ανακοίνωση του αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα σε σχέση με την αξιολόγηση του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα, το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Σημειώνει ότι αυτό γίνεται έχοντας υπόψη όλα τα είδη και οικότοπους που προστατεύονται είτε είναι εντός, είτε εκτός των περιοχών του δικτύου Natura2000.

«Όπως διαβεβαιώθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, η αξιολόγηση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα, λαμβάνει υπόψη τη μοναδικότητα και τον φυσικό πλούτο της Περιοχής», αναφέρει.

«Ως προς τις αναφορές ότι το Τμήμα δέχεται σημαντικές πιέσεις για να διαφοροποιήσει τις αξιολογήσεις ή/ και θέσεις του, διαβεβαιώνεται ότι καμία απολύτως πίεση δεν έχει ασκηθεί στο Τμήμα και ότι η συνεργασία και η επικοινωνία με τους Υπουργούς όπως και με άλλα κρατικά τμήματα και οργανισμούς είναι άριστη και δίνεται ο χρόνος που χρειάζεται για τη σωστή ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης», προσθέτει.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος αναφέρει, τέλος, ότι «από τον πολιτικό μας προϊστάμενο έχει τονιστεί πολλές φορές η ανάγκη για μια απόλυτα ολοκληρωμένη και έγκυρη αξιολόγηση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου, η οποία πρώτιστα θα διασφαλίζει την προστασία και διατήρηση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, στο πλαίσιο που καθορίζουν οι σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες και η εθνική νομοθεσία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει η θερμοκρασία και... φέρνει μαζί της σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί η περιοχή μας - Ποια σενάρια επεξεργάζεται η Κυβέρνηση

Πόλος έλξης η Κύπρος αλλά…μειώθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό - Οι μεγαλύτερες αγορές και τα ποσά που ξόδεψαν

Έχεις φάρμακα που θες να πετάξεις; Θα μπορείς σε κάδους στα φαρμακεία - Ποια θα εξαιρούνταιLIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

LIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, αναρωτώμενος αν το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top