ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Σίνζο Άμπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Σίνζο Άμπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Το βιβλίο συλλυπητηρίων που ανοίχθηκε στην Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Λευκωσία για τον πρώην Πρωθυπουργό της χώρας Σίνζο Άμπε, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής ενέργειας, υπέγραψε το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στο βιβλίο συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει «συγκλονισμό και λύπη» για τον αδόκητο χαμό του πρώην Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας.

Επίσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει εκ μέρους του λαού και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ίδιου προσωπικά, «τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια και συμπάθεια στην οικογένεια του και στον φίλο λαό της Ιαπωνίας».

«Συμμεριζόμαστε τη λύπη και την απώλεια σας», σημείωσε.

Επιπλέον, στο βιβλίο συλλυπητηρίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε ότι είχε το προνόμιο να εργαστεί με τον Πρωθυπουργό Άμπε, έναν σπουδαίο ηγέτη με επιρροή, όπως σημειώνει, «που πάντοτε θα ενθυμούμαστε για την αφοσίωση και την προσήλωση του στην ευημερία του λαού του, στην αναζωογόνηση της οικονομίας της Ιαπωνίας και στην προώθηση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμια κλίμακα».

«Είθε η ψυχή του να αναπαυθεί», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top