ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε πριν δικαιωθεί – Σε ποια φάση βρίσκεται το πόρισμα παραπόνου του Μιχάλη Νεοφύτου προς την Αστυνομία

Πέθανε πριν δικαιωθεί – Σε ποια φάση βρίσκεται το πόρισμα παραπόνου του Μιχάλη Νεοφύτου προς την Αστυνομία

Ένα χρόνο μετά από χτύπημα που δέχθηκε από καπνογόνο – όπλο δακρυγόνου, ο Μιχάλης Νεοφύτου απεβίωσε.

Φαίνεται πως χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τα μέτρα και τον εμβολιασμό έξω από το Προεδρικό τον περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» προέκυψε ανατροπή στην έρευνα που διεξάγει η Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΙΠΑ) για το παράπονο που υπέβαλε κατά αστυνομικών.

Έφυγε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής

Ο 44χρονος από τη Λάρνακα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού έχασε τις αισθήσεις του το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Χθες Δευτέρα διενεργήθηκε στη σορό του η νενομισμένη νεκροτομή από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, στην παρουσία του ιδιώτη ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού που διορίστηκε από την οικογένεια του άτυχου 44χρονου. Η νεκροτομή δεν έδειξε τα ακριβή αίτια θανάτου του γι’ αυτό και λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Όπως δήλωσε στον «Φιλελευθερο» ο πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Πασχαλίδης, δήλωσε ότι μόλις πληροφορήθηκαν τον θάνατο του Νεοφύτου, ζήτησαν όπως ενημερωθούν και τους αποσταλεί το πόρισμα της νεκροτομής, ώστε να φανούν τα αίτια του θανάτου του. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, αν στον θάνατό του συνέβαλε το κτύπημα που έφερε στο κεφάλι και που είχε καταγγείλει ότι προήλθε από πιστόλι αστυνομικού που έριχνε καπνογόνο, τότε αλλάζει εντελώς η έρευνα.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πασχαλίδης εκτός από τον Μιχάλη Νεοφύτου, παράπονο στην Αρχή είχε υποβάλει και ομάδα πολιτών κατά αστυνομικών για χρήση βίας. Εξετάστηκαν όλες οι καταγγελίες μαζί για αυτό υπήρχε μια γενική καθυστέρηση στην εξέτασή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Πασχαλίδη, οι έρευνες βρίσκονται προς το τέλος τους και θα αναμένεται τώρα το πόρισμα για τον θάνατο του 44χρονου για να φανεί κατά πόσον συνδέεται με τα επεισόδια.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top