ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Υπ. Υγείας καιΤμήματος Οδοντιατρικών Υπηρεσιών

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Υπ. Υγείας καιΤμήματος Οδοντιατρικών Υπηρεσιών

Το Τμήμα Οδοντιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας προχώρησε σήμερα, 13 Ιουλίου 2022, σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Οδοντιατρικό Τμήμα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφτηκε στο πλαίσιο της υποστήριξης και ενθάρρυνσης των δραστηριοτήτων με φορείς τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, για την προαγωγή της στοματικής υγείας των πολιτών της Κύπρου, αλλά και την προώθηση του τομέα της εκπαίδευσης και έρευνας στον τομέα της στοματικής υγείας.

Ο βασικοί τομείς συνεργασίας του Μνημονίου είναι η προσφορά υπηρεσιών στοματικής υγείας στις περιπτώσεις όπου οι λίστες αναμονής του Τμήματος Οδοντιατρικών Υπηρεσιών ξεπερνούν τους δυο μήνες και όπου η επικοινωνία με την Οδοντιατρική Σχολή θα γίνεται από τους ίδιους τους ασθενείς, συμμετοχή φοιτητών του Οδοντιατρικού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου στα προληπτικά προγράμματα του Τμήματος Οδοντιατρικών Υπηρεσιών και συγκεκριμένα στα προγράμματα αγωγής στοματικής υγείας σε διάφορες ομάδες πληθυσμού, σε ενημερωτικές εκστρατείες και στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου (κλινικών εξετάσεων) που γίνονται στα σχολεία, συνεργασία στην εκπόνηση ερευνών αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων επιδημιολογικών και άλλων ερευνών, και από κοινού διοργάνωση σεμιναρίων με στόχο την ενημέρωση/ εκπαίδευση των Οδοντιάτρων του Τμήματος Οδοντιατρικών Υπηρεσιών και την ενημέρωση του κοινού για τη στοματική υγεία. Το Οδοντιατρικό Τμήμα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου θα υποστηρίξει επίσης μέσω του ακαδημαϊκού της προσωπικού το πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του προσωπικού του Τμήματος Οδοντιατρικών Υπηρεσιών με δωρεάν διαλέξεις από μέρους του ακαδημαϊκού προσωπικού της προς το προσωπικό του τμήματος Οδοντιατρικών Υπηρεσιών.

Σε χαιρετισμό του κατά την υπογραφή του Μνημονίου, ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα χαρακτήρισε τον τομέα της Οδοντιατρικής ως ένα τομέα που επιβάλλεται να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των πολιτικών υγείας. Η συνεργασία αυτή, πρόσθεσε, αναμένεται να ενεργήσει ευεργετικά σε διάφορα επίπεδα. Μέσω αυτής, οι πολίτες επωφελούνται σε περιπτώσεις όπου οι λίστες αναμονής στις Οδοντιατρικές Υπηρεσίες ξεπερνούν τους δυο μήνες, οι φοιτητές του Τμήματος συμμετέχουν στα προληπτικά προγράμματα των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών, και παράλληλα πραγματοποιείται συνεργασία στην εκπόνηση ερευνών αμοιβαίου ενδιαφέροντος και η από κοινού διοργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Το Υπουργείο Υγείας, κατέληξε, είναι ανοικτό σε τέτοιου είδους συνεργασίες, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα τέτοιων πρωτοβουλιών στην προώθηση της επιστημονικής γνώσης και κατάρτισης.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Χριστόφορος Χαζηκυπριανού, δήλωσε πως η συμφωνία θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στις Οδοντιατρικές Υπηρεσίες του κράτους όσο και στο Πρόγραμμα Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και κυρίως στους πολίτες. Κλείνοντας, ο Δρ. Χατζηκυπριανού ευχαρίστησε τον κ. Χατζηπαντέλα και την Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, για την πρωτοβουλία της προς σχηματισμό της συνεργασίας, η οποία θα συμβάλει στον εμπλουτισμό και στην ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης των φοιτητών της Οδοντιατρικής.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top