ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έκανε έλεγχο σε υποστατικά η Αστυνομία - Τρεις υποθέσεις παράνομης εργοδότησης και απασχόλησης

Έκανε έλεγχο σε υποστατικά η Αστυνομία - Τρεις υποθέσεις παράνομης εργοδότησης και απασχόλησης

Τρεις υποθέσεις παράνομης εργοδότησης και παράνομης απασχόλησης προέκυψαν κατά τη διάρκεια ελέγχων σε ισάριθμα υποστατικά στις επαρχίες Λεμεσού, Αμμοχώστου, και Λάρνακας.

Στη Λεμεσό, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης - ΥΑΜ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, μετά από σχετική πληροφορία, διενήργησαν έλεγχο σε ταχυφαγείο, όπου εντόπισαν γυναίκα ηλικίας 25 ετών, υπήκοο τρίτης χώρας, να εργάζεται στην κουζίνα του υποστατικού, παράνομα χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή. Διαπιστώθηκε επίσης ότι η 25χρονη παρέμενε παράνομα στη Δημοκρατία, από τον Σεπτέμβριο, 2021. Αυτή συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης παράνομης απασχόλησης και παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία, ενώ υπόθεση παράνομης εργοδότησης διερευνάται και εναντίον των δύο προσώπων που φέρεται να την εργοδοτούσαν.

Την υπόθεση διερευνά το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λεμεσού.

Στην Αμμόχωστο, στην περιοχή Αγίας Νάπας συγκεκριμένα, μέλη της ΥΑΜ Αμμοχώστου, μετά από σχετική πληροφορία, διενήργησαν έλεγχο σε μπαράκι, όπου εντόπισαν γυναίκα ηλικίας 27 ετών, υπήκοο τρίτης χώρας, να εργάζεται στο μπαρ εξυπηρέτησης πελατών, παράνομα χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η 27χρονη εισήλθε και παρέμενε παράνομα στη Δημοκρατία. Αυτή συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης παράνομης απασχόλησης, παράνομης εισόδου, και παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία. Παράλληλα, εναντίον του εργοδότη της διερευνάται υπόθεση παράνομης εργοδότησης.

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίας Νάπας.

Άλλα δύο πρόσωπα εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα σε υποστατικό στη Λάρνακα. Σε εστιατόριο συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που διενήργησαν βάσει πληροφορίας, μέλη της ΥΑΜ Λάρνακας, εντοπίστηκαν να εργάζονται στην κουζίνα του υποστατικού, παράνομα χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή, δύο γυναίκες ηλικίας 21 και 25 ετών, υπήκοοι τρίτης χώρας. Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο γυναίκες διαμένουν νόμιμα στη Δημοκρατία. Αυτές συνελήφθησαν για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης παράνομης απασχόλησης και αφού ανακρίθηκαν και κατηγορήθηκαν γραπτώς, αφέθηκαν ελεύθερες, για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης. Εναντίον του εργοδότη τους διερευνάται υπόθεση παράνομης εργοδότησης.

Την υπόθεση διερευνά το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λάρνακας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσεΗ πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top