ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έπεσε ο πέλεκυς - Ποινές φυλάκισης σε τρία πρόσωπα για παράνομη εργοδότηση και παραμονή στη Δημοκρατία

Έπεσε ο πέλεκυς - Ποινές φυλάκισης σε τρία πρόσωπα για παράνομη εργοδότηση  και παραμονή στη Δημοκρατία

Ποινές φυλάκισης και χρηματικού προστίμου επιβλήθηκαν σε τρία πρόσωπα, σε σχέση με υπό εκδίκαση αδικήματα παράνομης εργοδότησης, παράνομης απασχόλησης, και παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του χθες Τρίτη το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, επέβαλε σε γυναίκα ηλικίας 70 ετών, ποινή φυλάκισης διάρκειας τριών μηνών, καθώς και χρηματικό πρόστιμο ύψους 800 ευρώ, για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης, ενώ για τα αδικήματα της παράνομης απασχόλησης και της παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία, που διέπραξαν δύο πρόσωπα, άντρες ηλικίας 40 και 25 ετών, υπήκοοι τρίτης χώρας, το Επαρχιακό Δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης διάρκειας 30 ημερών. Το Δικαστήριο διέταξε την αναστολή των ποινών φυλάκισης για περίοδο τριών χρόνων.

Σύμφωνα με τα υπό εκδίκαση στοιχεία που παρουσίασε ενώπιον του Δικαστηρίου η Κατηγορούσα Αρχή, στις 14 Ιουνίου, 2022, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – ΥΑΜ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, εντόπισαν τους 40χρονο και 25χρονο, να εργάζονται παράνομα, χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή, στην κουζίνα εστιατορίου σε κτήμα στην επαρχία Λεμεσού. Εργοδότρια τους ήταν η 70χρονη.

Όπως επίσης διαπιστώθηκε από τα μέλη της ΥΑΜ, οι δύο ύποπτοι διέμεναν παράνομα στη Δημοκρατία, αφού η προσωρινή άδεια παραμονής τους στη Δημοκρατία είχε λήξει τον Μάιο, 2021 για τον 42χρονο και τον Ιούνιο, 2021 για τον 25χρονο. Τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη των δύο υπόπτων, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, η Αστυνομία προχώρησε στην άμεση καταχώρηση της υπόθεσης για εκδίκαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, το οποίο αφού έκρινε τους τρεις κατηγορούμενους ένοχους για τη διάπραξη των αδικημάτων, επέβαλε σε αυτούς τις ποινές φυλάκισης, με τριετή αναστολή. Οι 40χρονος και 25χρονος παραμένουν σε χώρο κράτησης, με σκοπό τον επαναπατρισμό τους, βάσει σχετικών διαταγμάτων.

Την υπόθεση είχε διερευνήσει ο Αστυνομικός Σταθμός Μονής. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΔΗΣΥ: Επίσημα στη μάχη για τις ευρωεκλογές - «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπους»

ΔΗΣΥ: Επίσημα στη μάχη για τις ευρωεκλογές - «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπους»

Στη σημερινή ειδική Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου, επικυρώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top