ΠΑΡΑ-THEMA

Προς τι όλη αυτή η ενόχληση;

Προς τι όλη αυτή η ενόχληση;

Αυτό που διαπιστώνεται από τις “έντονες” αντιδράσεις που προκάλεσε ο διορισμός του Δρ. Πέτρου Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ, είναι τα προσωπικά συμφέροντα που υποβόσκουν από συγκεκριμένες ομάδες, φοβούμενοι πως η εκπροσώπηση της Ιατρικής Κοινότητας στο ΔΣ του ΟΑΥ θα φέρει στο φως της δημοσιότητας ζητήματα που ενδεχομένως να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου.

Αν κάτι τέτοιο όμως δεν υφίσταται, δεν δικαιολογεί τις αντιδράσεις που προκύπτουν από μερίδα των οργανωμένων ασθενών. Αντί να “εκμεταλλευτούν” τη θέληση που επιδεικνύει ο Υπουργός Υγείας για την επίλυση προβλημάτων και εφαρμογή νομοσχέδιών που παρέμειναν στα συρτάρια τα προηγούμενα χρόνια, αναλώνονται σε ένα διορισμό που βάσει της νομοθεσίας στην οποία συμμετείχαν οι δύο πρώην Υπουργοί, δίνεται το δικαίωμα στις εργοδοτικές οργανώσεις να εισηγηθούν εκπρόσωπο τους στο Δ.Σ του ΟΑΥ. Όπως ειπώθηκε πάμπολες φορές δια στόματος του ΠτΔ και του Υπουργού Υγείας δεν πρόκειται να αλλάξει η φιλοσοφία και η αρχιτεκτονική του ΓεΣΥ. Έχει κάθε δικαίωμα οποιοσδήποτε να αντιδρά, να ασκεί κριτική αλλά όχι να μετατρέπει σε μέγα θέμα το συγκεκριμένο διορισμό χωρίς να δώσουν το χρόνο στον ΠΙΣ να αποδείξει με πράξεις το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει.

Άρα, σεβαστές οι αντιδράσεις, ωστόσο έπρεπε ήδη όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να παρακαθίσουν σε διάλογο και συνεργασία για βελτίωση του συστήματος και τον ερχόμενο Νοέμβριο όπου θα εκπληρωθεί η θητεία του Δρ. Πέτρου Αγαθαγγέλου, τότε να ασκήσουν εποικοδομητική κριτική. Είναι λυπηρό και το γεγονός που συγκεκριμένοι λειτουργοί των ΜΜΕ οι οποίοι πωλούν υπηρεσίες στην ΟΣΑΚ, συντηρούν αυτή την εξέλιξη, παραμερίζοντας όλα τα υπόλοιπα που εφαρμόστηκαν τις τελευταίες ημέρες προς όφελος των ασθενών (εφημερεύοντα ιατρεία, απογευματινή απασχόληση στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ κτλ).

Από τις συγκεκριμένες συμπεριφορές αποδεικνύονται περίτρανα και οι λόγοι που αυτός ο τόπος δεν θα πάει ποτέ μπροστά, καθώς οι προσωπικές διαφορές που έχει η ηγεσία της ΟΣΑΚ και οι δύο πρώην Υπουργοί Υγείας με τον πρόεδρο του ΠΙΣ, δεν αφήνουν τον τομέα της υγείας να ενισχυθεί.

Περίεργη, ωστόσο, χαρακτηρίζεται από κάποιους η συμπεριφορά του τέως Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου, ο οποίος για τους δικούς τους λόγους προσπαθεί να μειώσει τα έργα τα οποία έγιναν τον τελευταίο χρόνο στον τομέα της υγείας απλά και μόνο γιατί ένας Υπουργός κατάφερε να τα υλοποιήσει. Αφού το τελευταίο διάστημα έχει άποψη για τα περί υγείας, γιατί εγκατέλειψε το Υπουργείο Υγείας και δεν παρέμεινε στη θέση του Υπουργού, διορθώνοντας τα κακώς έχοντα; Κύριοι, αφήστε το Υπουργείο Υγείας να συνεχίσει το έργο του προς όφελος των ασθενών και ο λόγος που γίνονται έργα τους τελευταίους 12 μήνες είναι γιατί στον 9ο όροφο λαμβάνουν χώρα συσκέψεις μέχρι αργά το βράδυ.

Ο νοών νοείτω.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αποκάλυψη: Ποιοι αποφάσισαν το «μπάζωμα στα Τέμπη» - Η άγνωστη σύσκεψη

Βροχές και καταιγίδα στο... μενού - Ποιες περιοχές επηρεάζονται και πότε

Μέχρι ποια ηλικία λαμβάνουν επίδομα τέκνου για αγόρια και μέχρι ποια για κορίτσια; Τι ισχύει για ΑμεΑ;

Έφοδοι, παρακολουθήσεις, κατασχέσεις, όπλα και ναρκωτικά – Οι «διαταράξεις» της νύχτας και το οργανωμένο έγκλημα

Ιλάειρα Ζήση: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η εγκυμονούσα σύζυγος του Μαυρίκιου ΜαυρικίουΕυρωεκλογές: Τελικές αναμετρήσεις - Αλλάζει η κομματική σκακιέρα - Η αποκαθήλωση του ΔΗΚΟ

Ευρωεκλογές: Τελικές αναμετρήσεις - Αλλάζει η κομματική σκακιέρα - Η αποκαθήλωση του ΔΗΚΟ

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το θέμα της πρωτιάς ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα κόψει πρώτο το νήμα την νύχτα της 9ης Ιουνίου. Στην πορεία, τα πράγματα άλλαξαν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top