ΠΑΡΑ-THEMA

Προς τι όλη αυτή η ενόχληση;

Προς τι όλη αυτή η ενόχληση;

Αυτό που διαπιστώνεται από τις “έντονες” αντιδράσεις που προκάλεσε ο διορισμός του Δρ. Πέτρου Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ, είναι τα προσωπικά συμφέροντα που υποβόσκουν από συγκεκριμένες ομάδες, φοβούμενοι πως η εκπροσώπηση της Ιατρικής Κοινότητας στο ΔΣ του ΟΑΥ θα φέρει στο φως της δημοσιότητας ζητήματα που ενδεχομένως να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου.

Αν κάτι τέτοιο όμως δεν υφίσταται, δεν δικαιολογεί τις αντιδράσεις που προκύπτουν από μερίδα των οργανωμένων ασθενών. Αντί να “εκμεταλλευτούν” τη θέληση που επιδεικνύει ο Υπουργός Υγείας για την επίλυση προβλημάτων και εφαρμογή νομοσχέδιών που παρέμειναν στα συρτάρια τα προηγούμενα χρόνια, αναλώνονται σε ένα διορισμό που βάσει της νομοθεσίας στην οποία συμμετείχαν οι δύο πρώην Υπουργοί, δίνεται το δικαίωμα στις εργοδοτικές οργανώσεις να εισηγηθούν εκπρόσωπο τους στο Δ.Σ του ΟΑΥ. Όπως ειπώθηκε πάμπολες φορές δια στόματος του ΠτΔ και του Υπουργού Υγείας δεν πρόκειται να αλλάξει η φιλοσοφία και η αρχιτεκτονική του ΓεΣΥ. Έχει κάθε δικαίωμα οποιοσδήποτε να αντιδρά, να ασκεί κριτική αλλά όχι να μετατρέπει σε μέγα θέμα το συγκεκριμένο διορισμό χωρίς να δώσουν το χρόνο στον ΠΙΣ να αποδείξει με πράξεις το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει.

Άρα, σεβαστές οι αντιδράσεις, ωστόσο έπρεπε ήδη όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να παρακαθίσουν σε διάλογο και συνεργασία για βελτίωση του συστήματος και τον ερχόμενο Νοέμβριο όπου θα εκπληρωθεί η θητεία του Δρ. Πέτρου Αγαθαγγέλου, τότε να ασκήσουν εποικοδομητική κριτική. Είναι λυπηρό και το γεγονός που συγκεκριμένοι λειτουργοί των ΜΜΕ οι οποίοι πωλούν υπηρεσίες στην ΟΣΑΚ, συντηρούν αυτή την εξέλιξη, παραμερίζοντας όλα τα υπόλοιπα που εφαρμόστηκαν τις τελευταίες ημέρες προς όφελος των ασθενών (εφημερεύοντα ιατρεία, απογευματινή απασχόληση στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ κτλ).

Από τις συγκεκριμένες συμπεριφορές αποδεικνύονται περίτρανα και οι λόγοι που αυτός ο τόπος δεν θα πάει ποτέ μπροστά, καθώς οι προσωπικές διαφορές που έχει η ηγεσία της ΟΣΑΚ και οι δύο πρώην Υπουργοί Υγείας με τον πρόεδρο του ΠΙΣ, δεν αφήνουν τον τομέα της υγείας να ενισχυθεί.

Περίεργη, ωστόσο, χαρακτηρίζεται από κάποιους η συμπεριφορά του τέως Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου, ο οποίος για τους δικούς τους λόγους προσπαθεί να μειώσει τα έργα τα οποία έγιναν τον τελευταίο χρόνο στον τομέα της υγείας απλά και μόνο γιατί ένας Υπουργός κατάφερε να τα υλοποιήσει. Αφού το τελευταίο διάστημα έχει άποψη για τα περί υγείας, γιατί εγκατέλειψε το Υπουργείο Υγείας και δεν παρέμεινε στη θέση του Υπουργού, διορθώνοντας τα κακώς έχοντα; Κύριοι, αφήστε το Υπουργείο Υγείας να συνεχίσει το έργο του προς όφελος των ασθενών και ο λόγος που γίνονται έργα τους τελευταίους 12 μήνες είναι γιατί στον 9ο όροφο λαμβάνουν χώρα συσκέψεις μέχρι αργά το βράδυ.

Ο νοών νοείτω.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top