ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιμένουν σε ανάκληση της απόφασης για αδειοδότηση ασφαλτικών στο Βασιλικό οι 9 Κοινότητες της περιοχής

Επιμένουν σε ανάκληση της απόφασης για αδειοδότηση ασφαλτικών στο Βασιλικό οι 9 Κοινότητες της περιοχής

Επιμένουν σε ανάκληση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για αδειοδότηση των ασφαλτικών στη περιοχή Βασιλικού, οι 9 Κοινότητες της περιοχής, οι Κοινοτάρχες των οποίων είχαν το βράδυ της Τετάρτης συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή. Ο Υπουργός παρουσίασε συγκεκριμένες λύσεις για αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Σε δηλώσεις ύστερα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Μαρί, ο Υπουργός Γεωργίας είπε πως «ακούσαμε από πρώτο χέρι τα θέματα που έθεσαν οι Κοινότητες της περιοχής».

Είναι γεγονός, συνέχισε, ότι στη περιοχή παρουσιάζονται αρκετά προβλήματα τα οποία οφείλονται σε αστοχίες και πρώτο μας μέλημα είναι να τα αντιμετωπίσουμε, προσθέτοντας ότι παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες σκέψεις για το πως θα κινηθούν οι αρχές μέσα στην αμέσως επόμενη περίοδο.

Ο Υπουργός είπε ότι λύσεις θα δοθούν και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μονάδα Διαχείρησης των Αποβλήτων και στο ευρύτερο θέμα της λειτουργίας των διαφόρων μονάδων στη περιοχή, με τον ορισμό ειδικού επιθεωρητή που θα επιλέξουν οι ίδιες οι Κοινότητες, για να πραγματοποιεί ελέγχους στις μονάδες που δραστηριοποιούνται στη περιοχή και να υπάρχει μια πιο υπεύθυνη διαχείριση και από μέρους των ίδιων των επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως αντιλαμβάνεται τα αισθήματα της αγανάκτησης των κατοίκων και απηύθυνε έκκληση προς όλους «να συνεργαστούμε και να συγκεντρωθούμε στην επίλυση των προβλημάτων και όχι σε αναστάτωση, η οποία μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει».

Ο 'Επαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου είπε πως ο Υπουργός μετέφερε τις θέσεις της κυβέρνησης για το όλο θέμα και ότι παρουσίασαν τις θέσεις τους και οι Κοινότητες.

Ανέφερε πως ο Υπουργός παρουσίασε κάποια συγκεκριμένα μέτρα τα οποία είναι πρόθεση, τόσο του ιδίου όσο και της κυβέρνησης, να λάβουν με σκοπό την επίλυση όλων των προβλημάτων.

Οι θέσεις των Κοινοτήτων

Ο Λευτέρης Φωκά, Κοινοτάρχης Καλαβασού και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των 9 Κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού, ανέφερε ότι στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα της περιοχής και ότι έγινε παραδοχή και από τον Υπουργό Γεωργίας «ότι πράγματι υπάρχουν πολλά λάθη τα οποία έγιναν κατά την κατασκευή των διαφόρων εργοστασίων».

Πρόσθεσε πως οι κάτοικοι θέλουν να είναι  αισιόδοξοι ότι θα γίνουν προσπάθειες να λυθούν τα προβλήματα.

«'Ομως ο κόσμος μας περιμένει μια απάντηση για την οποία θεωρώ ότι ο Υπουργός δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη. Αναμένουμε μια απάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με τα ασφαλτικά για να δικαιωθεί ο κόσμος μας και να μπορέσει να σταματήσει από τις διαμαρτυρίες», ανέφερε.

Επιμένουμε κατέληξε ο κ. Φωκά «στην ανάκληση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για την αδειοδότηση των ασφαλτικών και μετά μπορούμε να συζητήσουμε όλα τα άλλα θέματα».

Οι 9 Κοινότητες της περιοχής Βασιλικού είναι, από την επαρχία Λεμεσού, η Ασγάτα και το Πεντάκωμο και από την επαρχία Λάρνακας οι Τόχνη, Χοιροκοιτία, Μαρώνι, Ψεματισμένος, Ζύγι, Μαρί και Καλαβασός.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απαγόρευση κινητών: Πώς θα εφαρμοστεί και ποιες είναι οι ποινές - Όσα δήλωσε η Υπουργός Παιδείας στο «Τ»

«Σαν την Κύπρο εν έσχει»: «Πέταξαν» τα έσοδα από τον τουρισμό – Αυτές οι αγορές ξόδεψαν τα περισσότερα – Πίνακες

Στο Νοσοκομείο 29χρονος μετά από συμπλοκή: Εντοπίστηκε σε δρόμο με τραύμα στην πλάτη - Άφαντος ο δράστης

Δυο ανήλικοι πίσω από την πυρκαγία στην Τριμίκλινη - «Έπαιζαν» με πυροτεχνήματα

Xρήστος Μάστορας: Δείτε τον να χορεύει στο TikTok με την αδερφή του - ΒίντεοΞεκινούν δεύτερο κύκλο ενδοσκόπησης τα κόμματα - Από τον προβληματισμό στις αποφάσεις

Ξεκινούν δεύτερο κύκλο ενδοσκόπησης τα κόμματα - Από τον προβληματισμό στις αποφάσεις

Στη δίνη έντονου προβληματισμού βρίσκονται τα κόμματα τα οποία μετά τον πρώτο απολογισμό για το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου, συνεχίζουν την ενδοσκόπηση και την ανάλυση, με στόχο τις βουλευτικές εκλογές του 2026.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top