«Τσιμπούν» οι τιμές στην αγορά – Μέχρι και 50% αύξηση – «Πότε πιάναμε ξανά μισό καρπούζι;»

«Τσιμπούν» οι τιμές στην αγορά – Μέχρι και 50% αύξηση – «Πότε πιάναμε ξανά μισό καρπούζι;»

«Πονοκέφαλος» οι τιμές των αγαθών για τους καταναλωτές στην Κυπριακή αγορά.

Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα οι τιμές ορισμένων προϊόντων φαίνεται να «τσιμπούν», αφού παρατηρούνται αυξήσεις μέχρι και 50%.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλώτη, Μάριος Δρουσιώτης, εξήγησε πως ενώ υπάρχουν αυξήσεις σε συγκεκριμένα προϊόντα, στη γενική αύξηση, στον γενικό δείκτη τιμών καταναλωτή παρατηρείται φθίνουσα πορεία.

«Δεν αυξάνονται οι τιμές με τον ίδιο ρυθμό, στη γενική αυξητική τάση παρατηρούμε φθίνουσα πορεία», είπε συγκεκριμένα.

«Μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στο σπορέλαιο αφού έχει αύξηση 90% από τον Σεπτέμβρη», πρόσθεσε.

Αποτρεπτικές φαίνεται να είναι οι τιμές στις υπεραγορές για τους πολίτες, αφού οι περισσότεροι δεν γεμίζουν το καλάθι τους και αγοράζουν τα άκρως απαραίτητα κάθε εβδομάδα.

«Ο κόσμος ψωνίζει πιο λίγο απ’ ότι πριν 2-3 χρόνια. Τώρα πιάνουμε 3 ντομάτες αντί 1 κιλό και μισό καρπούζι αντί ολόκληρο. Πότε πιάναμε ξανά μισό καρπούζι;», ανέφερε ο κύριος Δρουσιώτης.

Όσο αφορά τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί από το αρμόδιο Υπουργείο για ελέγχους στην αγορά, ο κύριος Δρουσιώτης τόνισε ότι «τίποτα δεν παρακολουθούν»

«Αυτά είναι λόγια εντυπωσιασμού για βιτρίνα. Δεν γίνονται έλεγχοι για αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας», σημείωσε.

Καταλήγοντας, ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να δούμε μειώσεις στις τιμές των διαφόρων προϊόντων στην αγορά, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτή, επισήμανε ότι «αν εξαιρέσουμε το ρεύμα και τα καύσιμα στα οποία θα υπάρξουν αυξομειώσεις επειδή είναι χρηματιστήριο, στην Ιστορία της Κύπρου αποδείχθηκε ότι όταν οι τιμές ανεβαίνουν, σταθεροποιούνται και μετά βρίσκουν μια αφορμή για να τις πάρουν κι άλλο πάνω. Μόνο αυξάνονται, δεν μειώνονται ποτέ»

Αυξήσεις προϊόντων - Σύγκριση τιμών σε ορισμένες περιπτώσεις σε σχέση με τον Ιούνη:

Ρύζι 7,5%

Φακές 13,9%

Φασόλια 16,5%

Ζάχαρη 13,8%

Γύρος Κοτόπουλο 10,8%

Ντομάτες 39,9%

Αγγουράκια θερμοκηπίου 52,2%

Αγγουράκια χωραφιού 42,3%

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE