Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύση Αγαθαγγέλου, διορισμοί και παράταση στην υποβολή φορολογικής δήλωσης - Οι αποφάσεις του Υπουργικού

Παύση Αγαθαγγέλου, διορισμοί και παράταση στην υποβολή φορολογικής δήλωσης - Οι αποφάσεις του Υπουργικού

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνήλθε σήμερα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. Λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:

To Υπουργικό Συμβούλιο ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται από το άρθρο 7 (2)(δ) των περί Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμων του 2001 έως 2020 αποφάσισε να παύσει τον Δρα Πέτρο Αγαθαγγέλου από τη θέση του μέλους του Δ.Σ του ΟΑΥ.

Επίσης, ενέκρινε την καταβολή χορηγίας προς τη Μαρωνιτική κοινότητα, ύψους €150.000 για την έναρξη των εργασιών για το Πολυδύναμο Κέντρο «Maronite Sporting Center».

Ενέκρινε το Τοπικό Σχέδιο Λάρνακας το οποίο περιλαμβάνει τις περιοχές των Δήμων Λάρνακας, Αραδίππου, Λειβαδιών και Δρομολαξιάς – Μενεού, το παραλιακό μέτωπο των κοινοτικών συμβουλίων Βορόκληνης και Πύλας και μέρος της περιοχής του κοινοτικού συμβουλίου Καλού Χωριού. Στο Τοπικό Σχέδιο ενσωματώθηκαν οι εισηγήσεις της Επιτροπής Μελέτης Ενστάσεων (ΕΜΕ).

Το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Παιδείας να προβεί σε διορισμό εννιαμελούς «Συμβουλίου Εγγραφής Γυμναστών» με διετή θητεία. To Συμβούλιο θα έχει την πιο κάτω σύσταση: Γενικός Διευθυντής του Υ.Π.Α.Ν. ή εκπρόσωπός του, ως Πρόεδρος, Γενική Διευθύντρια Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού ή εκπρόσωπός της, Συντονιστής Επιθεωρητής Φυσικής Αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης, Δύο εκπρόσωποι του Παγκυπρίου Συνδέσμου Πτυχιούχων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Δύο εκπρόσωποι του Συνδέσμου Γυμναστών Κύπρου – ΟΕΛΜΕΚ, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας. Τα μέλη του Συμβουλίου συμμετέχουν εκπροσωπώντας τους Οργανισμούς ή Συνδέσμους από τους οποίους έχουν οριστεί και δεν προβλέπεται η καταβολή αντιμισθίας. Οι αρμοδιότητες του «Συμβουλίου Εγγραφής Γυμναστών» θα είναι η αξιολόγηση των αιτήσεων που θα υποβάλλονται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα για εγγραφή στο Μητρώο Γυμναστών, η τήρηση, επικαιροποίηση και δημοσιοποίηση του Μητρώου, η υποβολή ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων και η αξιολόγηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την απαλλαγή Κοινοτικών Συμβουλίων από την υποχρέωση καταβολής συνεισφοράς για την εκτέλεση μικρών ώριμων αναπτυξιακών έργων που δεν περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2022 ή/και συνέχιση/ολοκλήρωση αναπτυξιακών έργων. Η απόφαση αφορά 76 κοινοτικά συμβούλια στα οποία εκτελούνται από τις Επαρχιακές Διοικήσεις μικρά αναπτυξιακά έργα. Το σύνολο της δαπάνης, περιλαμβανομένων και των κοινοτικών συνεισφορών, προβλέπεται να ανέλθει στα € 6 εκ. περίπου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για το διορισμό του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος το οποίο αποτελεί ένα από τα βασικότερα τριμερή Σώματα που λειτουργούν στο Υπουργείο Εργασίας, και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η θητεία του είναι για περίοδο δύο ετών. Πρόεδρος του σώματος είναι ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και μέλη του τρεις εκπρόσωποι της ΟΕΒ, τρεις του ΚΕΒΕ, τρεις της ΣΕΚ, τρεις της ΠΕΟ και ένας της ΔΕΟΚ.

To Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού τον Άντρο Καπαρδή, μέχρι σήμερα Αντιπρόεδρο της Επιτροπής. Στη θέση του Αντιπροέδρου διορίστηκε ο Ευθύμιος Ευθυμίου, μέχρι σήμερα μέλος της Επιτροπής. Ως νέο μέλος της Επιτροπής διορίστηκε η Ειρήνη Κυπριανού. Τα υπόλοιπα δύο μέλη της Επιτροπής Χριστίνα Ιωάννου και Λάκης Χριστοδούλου παραμένουν κανονικά στις θέσεις τους ως Μέλη της Επιτροπής.

Επιπρόσθετα εγκρίθηκε το διάταγμα που αφορά σε παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικής δήλωσης ατόμου και καταβολής οφειλόμενου φόρου για το φορολογικό έτος 2021. Η παράταση από τις 31 Ιουλίου στις 31 Αυγούστου 2022 αποσκοπεί στη διευκόλυνση των φορολογουμένων και αφορά την υποβολή φορολογικής δήλωσης και καταβολής του φόρου από:

• άτομο εκτός αυτοεργοδοτούμενο (ηλεκτρονική Δήλωση Εισοδήματος Ατόμου εκτός αυτοεργοδοτούμενου 2021),

• αυτοεργοδοτούμενο που δεν έχει υποχρέωση να ετοιμάζει εξελεγμένους ή επισκοπημένους λογαριασμούς (ηλεκτρονική Δήλωση Εισοδήματος Ατόμου αυτοεργοδοτούμενου 2021).

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Τραύματος. Θα προωθηθεί μέσω της σύστασης Εθνικής Επιτροπής Τραύματος η οποία θα αναλάβει ανάμεσα σε άλλα την υιοθέτηση και εφαρμογή των μέτρων προς οργάνωση ενός επιστημονικά καταρτισμένου Κέντρου Τραύματος αλλά και την εποπτεία των εργασιών του ως προς την αποδοτική λειτουργία του στο πλαίσιο της αναβάθμισης του συστήματος τραύματος στην Κύπρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κεντρικές: Χειροπέδες σε δύο κατάδικους για ναρκωτικά - Βρήκαν κινητά και ακουστικά στο κελί του ενός

Ανατροπή για την υπόθεση απόπειρας φόνου στην Ορόκλινη - Άλλαξε απάντηση και παραδέχθηκε ενοχή ο 31χρονος

Αργίες Οκτωβρίου: Έτσι θα λειτουργήσουν καταστήματα, φούρνοι και υπεραγορές

Ήθελαν γήπεδο γκολφ σε κρατική γη στη Βορόκληνη, αλλά τελικά θα επεκταθεί λατομείο - Σε δημόσια διαβούλευση το αίτημα

Βρέθηκε λύση για τον Μάριο: Σύντομα θα έχει δίπλα του σχολικό συνοδό - Αναμένει ημερομηνία η οικογένειαΣτο Υπουργικό για έγκριση ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2024

Στο Υπουργικό για έγκριση ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2024

Συνέρχεται σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για να εγκρίνει τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2024, τον πρώτο της κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top