ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιοδικό Euromoney: "Καλύτερη τράπεζα" στην Κύπρο αναδείχθηκε η Τράπεζα Κύπρου

Περιοδικό Euromoney: "Καλύτερη τράπεζα" στην Κύπρο αναδείχθηκε η Τράπεζα Κύπρου

Η Τράπεζα Κύπρου αναδείχθηκε ως η «Καλύτερη Τράπεζα» στην Κύπρο για το 2022, από το διεθνές έγκυρο περιοδικό «Euromoney», σε μια δύσκολη και κομβική περίοδο για την παγκόσμια οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της εταιρείας.

Όπως αναφέρει η Τράπεζα σε ανακοίνωσή της, "η βράβευση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα και σημασία, καθώς οι προσπάθειες της Τράπεζας για μείωση των ΜΕΔ και επιστροφή σε κερδοφορία, επιβραβεύονται από μια έκδοση διεθνούς κύρους".

Κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης, λήφθηκαν υπόψη η επιτυχημένη πώληση χαρτοφυλακίου μέσω του Project Helix και οι θετικές ενέργειες για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τονίζοντας πως «η Τράπεζα καταγράφει μια παραγωγική χρονιά, με το ποσοστό των ΜΕΔ της να μειώνεται στο 6,5% στο τέλος του α’ τριμήνου του 2022, συγκριτικά με το 30% κατά το τέλος του 2019».

Στα θετικά καταγράφεται ο ισχυρός νέος δανεισμός που φτάνει τα €618 εκατ. το α’ τρίμηνο του έτους και η αύξηση κέρδους πριν από τα μη επαναλαμβανόμενα έξοδα κατά 65%. Επίσης, αναφέρεται στο κέρδος μετά τη φορολογία ύψους €21 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2022 έναντι των €8 εκατ. την ίδια περίοδο του περασμένου χρόνου που αντανακλά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, Πανίκος Νικολάου, σχολιάζοντας τη βράβευση είπε πως «η ανάδειξη της Τράπεζάς μας ως “Καλύτερη Τράπεζα” στην Κύπρο, από το εγνωσμένου κύρους περιοδικό, καταδεικνύει ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλή θέση και προχωρούμε μπροστά. Ταυτόχρονα, επιβραβεύονται οι ενέργειες όλων αυτών των χρόνων, κυρίως αυτές που αφορούν στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η Τράπεζά μας υλοποιεί το επιχειρηματικό της πλάνο και προχωρεί με τάχιστους ρυθμούς στην υλοποίηση του προγράμματος ψηφιακής μεταμόρφωσης".

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top