ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουφάν Έρχιουρμαν: Προβληματισμό για τον αποκλεισμό των Τ/κ από τις αποφάσεις για το χαλλούμι

Τουφάν Έρχιουρμαν: Προβληματισμό για τον αποκλεισμό των Τ/κ από τις αποφάσεις για το χαλλούμι

Τον έντονο προβληματισμό του για το γεγονός ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά παρακολουθεί από τη θέση του θεατή τις εξελίξεις στο ζήτημα του χαλλουμιού, εκφράζει ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) Τουφάν Έρχιουρμαν.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Έρχιουρμαν αναφέρει ότι εδώ και μήνες οι παραγωγοί γάλακτος και χαλλουμιού στις ελεύθερες περιοχές συζητούν και λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές στην ποσόστωση του χαλλουμιού ως ΠΟΠ.

«Δεν εμπλεκόμαστε σε αυτές τις διαδικασίες. Το τ/κ βιομηχανικό επιμελητήριο και οι Τ/κ παραγωγοί χαλλουμιού ανακοίνωσαν ότι προβληματίζονται για αυτή την εξέλιξη», πρόσθεσε.

«Ποια είναι λοιπόν η θέση των "αποτελεσματικών και εξουσιοδοτημένων αρχών" μας; Προβληματίζονται; Εάν αισθάνονται άβολα, ποιες πρωτοβουλίες έχουν λάβει; Ή μήπως πιστεύουν ότι "με κάποιο τρόπο οι Ελληνοκύπριοι θα υπερασπιστούν και τα δικά μας δικαιώματα;"», προσθέτει.

Ο κ. Έρχιουρμαν επέκρινε την τ/κ ηγεσία για τη στάση της στο όλο ζήτημα και πρόσθεσε ότι η λύση των δυο κρατών δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Τ/κ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top