Έσπασε το φράγμα του 1 εκατ. επιβατών τον Ιούλιο - Οι προβλέψεις για τους επόμενους μήνες

Έσπασε το φράγμα του 1 εκατ. επιβατών τον Ιούλιο - Οι προβλέψεις για τους επόμενους μήνες

Σχεδόν 1,2 εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου τον Ιούλιο, που αντιστοιχεί στο 82% της κίνησης του αντίστοιχου μήνα το 2019.

Εκπρόσωπος της Hermes Airports ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «ο Αύγουστος είναι περίοδος αιχμής και υπάρχει αυξημένη κίνηση στα κυπριακά αεροδρόμια αυτές τις μέρες».

Πρόσθεσε ότι «συνολικά, η επιβατική κίνηση το φετινό καλοκαίρι είναι αυξημένη σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ο Ιούλιος έκλεισε με σχεδόν 1,2 εκατ. επιβάτες και στα δύο αεροδρόμια (Λάρνακα: 800.000, Πάφος 400.000), που αντιστοιχεί στο 82% της κίνησης του Ιουλίου του 2019».

Ουσιαστικά, είπε, ο Ιούλιος «είναι ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας φέτος που η επιβατική κίνηση ξεπέρασε σε ένα μήνα το 1 εκατομμύριο επιβάτες, κάτι που είχε να συμβεί από τον Οκτώβριο του 2019. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αν λάβουμε υπόψη ότι φέτος δεν έχουμε τη ρωσική και την ουκρανική αγορά».

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι «και ο Σεπτέμβρης θα κινηθεί με τον ίδιο ρυθμό».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο εκπρόσωπος της Hermes Airports είπε πως «οι χώρες από και προς τις οποίες ταξιδεύουν οι περισσότεροι επιβάτες είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Γερμανία, η Πολωνία, η Ελβετία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλες, από σύνολο 38 χωρών με τις οποίες έχουμε απευθείας πτήσεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σήκωσε το γάντι για τη διαμαρτυρία των κυνηγών ο ΠτΔ - «Πήρα τηλέφωνο για να σταματήσει η ταλαιπωρία, δεν θα ακολουθήσουμε την προεκλογική εκστρατεία»

Σήκωσε το γάντι για τη διαμαρτυρία των κυνηγών ο ΠτΔ - «Πήρα τηλέφωνο για να σταματήσει η ταλαιπωρία, δεν θα ακολουθήσουμε την προεκλογική εκστρατεία»

Στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026 αποδίδει διάφορες επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε καμία απολύτως περίπτωση στην προεκλογική εκστρατεία και δεν θα ακολουθήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE