ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγγλική Σχολή: Στήριξη από τ/κ συντεχνίες - «Απαράδεκτη η απόφαση εναντίον τριών συνδικαλιστριών»

Αγγλική Σχολή: Στήριξη από τ/κ συντεχνίες - «Απαράδεκτη η απόφαση εναντίον τριών συνδικαλιστριών»

Με κοινή ανακοίνωση αντέδρασαν οι τουρκοκυπριακές συντεχνίες «KTÖS», «KTOEÖS», «DAÜSEN» και «DEV-İŞ» στις τελευταίες εξελίξεις στην Αγγλική Σχολή.

Σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», στην ανακοίνωση προβάλλεται η άποψη ότι «η απόφαση εναντίον τριών συνδικαλιστριών που αγωνίστηκαν ενάντια στην απόλυση 13 ατόμων τα τελευταία χρόνια και υπερασπίστηκαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τη συνδικαλιστική ελευθερία» είναι «απαράδεκτη».

Επισημαίνοντας ότι παρέχουν υποστήριξη στον αγώνα των ε/κ συντεχνιών, οι τ/κ συντεχνίες αναφέρουν ακόμη ότι «η συμπεριφορά του διευθυντή του σχολείου απέναντι στις τρεις συνδικαλίστριες είναι προκλητική και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη νομικά. Ο ολοκληρωτισμός και η εχθρική στάση απέναντι στον συνδικαλισμό είναι ακατανόητες σε ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αγωνίζεται για την ενίσχυση της δημοκρατίας και των αρχών της ελευθερίας και της δικαιοσύνης».

Στην ανακοίνωσή τους οι τ/κ συντεχνίες αναφέρουν επίσης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, που «διόρισε τη σχολική επιτροπή», «αγνοεί το πρόβλημα» και «δεν έχει ακόμη απαντήσει στο γραπτό αίτημα των συνδικάτων των δύο κοινοτήτων για συνάντηση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top