ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατώτατος μισθός: Στις 31 Αυγούστου η τελευταία συνάντηση Υπ. Εργασίας και κοινωνικών εταίρων

Κατώτατος μισθός: Στις 31 Αυγούστου η τελευταία συνάντηση Υπ. Εργασίας και κοινωνικών εταίρων

Νέα κοινή συνάντηση με τις εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις θα έχει στις 31 Αυγούστου ο Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκος Κούσιος, σε μια νέα και τελευταία προσπάθεια για να υπάρξει ομοφωνία μεταξύ των δύο πλευρών σε ό,τι αφορά τη θέσπιση του εθνικού κατώτατου μισθού στην Κύπρο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας, ο Υπουργός Εργασίας θα καταθέσει την τελική του πρόταση για το θέμα του κατώτατου μισθού και θα ακούσει τις θέσεις των κοινωνικών εταίρων.

Κατά την τελευταία συνάντηση του με τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, στις 9 Αυγούστου, ο κ. Κούσιος είχε δηλώσει ότι συνεχίζουν να υπάρχουν διαφορές στις προσεγγίσεις μεταξύ εργοδοτικής πλευράς και συνδικαλιστικού κινήματος για το θέμα της θέσπισης του κατώτατου μισθού.

Επιπλέον, ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι θα παραδώσει μέχρι το τέλος Αυγούστου την έκθεσή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα πάρει τις αποφάσεις του και θα δώσει σχετικές οδηγίες.

Ο Υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι η προσπάθειά του είναι να συγκεράσει τις απόψεις, αλλά στο τέλος της ημέρας, είναι η Κυβέρνηση που θα πάρει την απόφαση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που αποφάσισε ότι πρέπει να υπάρξει εθνικός κατώτατος μισθός.

«Η προσπάθεια είναι να συγκλίνουν οι απόψεις κατά το δυνατόν, γιατί συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει. Το διάταγμα θα εκδοθεί με βεβαιότητα, ανεξαρτήτως διαφορών», τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top