ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραδόθηκε στον ΠτΔ η Έκθεση για Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων

Παραδόθηκε στον ΠτΔ η Έκθεση για Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα την ετήσια έκθεση για το 2021 του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστα Χαμπιαούρη.

Επιδίδοντας την έκθεση ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι «η αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης των δράσεων της εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης ορεινών κοινοτήτων και η πρόοδος που σημειώθηκε δικαιώνει πλήρως τις επιλογές σας, τις πολιτικές και το όραμα σας. Είστε ο άνθρωπος που οδηγήσατε τις ορεινές κοινότητες σε πορεία ολοκληρωμένης, πολυεπίπεδης, πολυδιάστατης βιώσιμης ανάπτυξης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από μέρους μου και από τους κατοίκους των ορεινών κοινοτήτων για την αγάπη και τη στήριξη σας».

Παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που παραλαμβάνω την ετήσια έκθεση. Ένας από τους πρωτεργάτες ήταν ο Γιαννάκηςς Παπαδούρης, ο οποίος για προσωπικούς λόγους παραιτήθηκε, αλλά χαίρομαι διότι επαξίως τον έχετε διαδεχθεί και μέσα από το όραμα της Κυβέρνησης έχετε μέχρι στιγμής αποδείξει ότι όταν υπάρχει όραμα, όταν υπάρχουν άνθρωποι που συνειδητά υιοθετούν το όραμα μπορούν να το μετατρέψουν σε πράξη.

Αποτελεί γεγονός - και αυτό δεν είναι δική μου μαρτυρία, αλλά των κατοίκων της υπαίθρου - ότι αλλάζει ο χάρτης, αλλάζουν οι πολιτικές, αλλάζει γενικότερα το όραμα για αναζωογόνηση των ορεινών κοινοτήτων.

Δεν  θέλω να κάνω ειδικότερη αναφορά όσον αφορά τα κέντρα υγείας και ευεξίας, είτε τα έργα ανάπτυξης είτε οδικών δικτύων που οδηγούν προς την ύπαιθρο είτε τα κίνητρα που δόθηκαν για ιδιοκατοίκηση και επιστροφή των κατοίκων στις πατρογονικές τους εστίες είτε για σωρεία άλλων επιδομάτων που δίδονται στις ορεινές κοινότητες, αλλά ευρύτερα και σε αναπτυξιακά έργα, σε πολιτιστικά έργα.

Εξ όσων γνωρίζω σήμερα ξεκινάτε με τον Υφυπουργό Πολιτισμού μια περιοδεία για να δείτε πώς αξιοποιούνται καλύτερα οι προοπτικές, έτσι ώστε ο πολιτισμός, η ανάδειξη των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών και η ανάπτυξη του αγροτουρισμού, να αποτελέσουν ουσιαστικά έργα πλέον που θα προσεγγίσουν τους νέους πίσω στις κοινότητες, ώστε να ξαναδούμε, όπως συμβαίνει σε πολλές ορεινές κοινότητες, νέες επενδύσεις και αναπτύξεις που δίνουν την άλλη διάσταση στην προσπάθεια που καταβάλλουμε.

Υπενθυμίζω ότι πέραν του αγροτουρισμού, τα μνημεία πολιτισμού ή τα προϊόντα που παράγονται είναι στοιχεία, τα οποία μπορεί να δώσουν στίγμα και επιτυχία στους στόχους που θέσαμε.

Χωρίς την ενεργό εμπλοκή τη δική σας και των συνεργατών σας δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αυτό το όραμα και το έργο που μέχρι στιγμής έχουμε δώσει».  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top