ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εν έτει 2022: Έδιωξαν ομόφυλο ζευγάρι από κλαμπ στη Λεμεσό – Αιτία ένα φιλί

Εν έτει 2022: Έδιωξαν ομόφυλο ζευγάρι από κλαμπ στη Λεμεσό – Αιτία ένα φιλί

Διάκριση μεταξύ ετερόφυλών και ομόφυλων ζευγαριών καταγγέλλει η Accept - ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου. Η Οργάνωση ενημερώθηκε, όπως αναφέρεται σε ανάρτησή της, ότι gay ζευγάρι εκδιώχθηκε από το γνωστό κλαμπ στη Λεμεσό λόγω ενός… φιλιού.

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το club, ενημερωθήκαμε ότι επιτρέπονται τα φιλιά από straight.
Τέτοιο περιστατικό σαφούς διάκρισης δεν είναι το πρώτο που ήρθε στα χέρια μας. Κυρίως το εν λόγω club άλλα κι άλλα κέντρα διασκέδασης και ιδιωτικές επιχειρήσεις κάνουν ομοτρανσφοβικές διακρίσεις.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, η Accept ενημερώνει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου δεν υπάρχει βία, να αποτείνονται στην Επίτροπο Διοικήσεων και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η οποία, σύμφωνα με τον Περί Διακρίσεων Νόμο λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού (2004), οφείλει να ελέγξει.

Παράλληλα, προτρέπουμε τα άτομα της κοινότητάς μας να αποφεύγουν τέτοιους χώρους με ιστορικό ομοτρανσφοβίας και να προτιμούν lgbtq friendly χώρους διασκέδασης και φιλοξενίας», σημείωσε η Accept.

Δείτε την ανάρτηση εδώ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top