ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τους «τσάκωσαν» να εργάζονται παράνομα στη Λάρνακα - Χειροπέδες σε πέντε πρόσωπα

Τους «τσάκωσαν» να εργάζονται παράνομα στη Λάρνακα - Χειροπέδες σε πέντε πρόσωπα

Επιχείρηση ελέγχων σε υποστατικά στην επαρχία Λάρνακας πραγματοποίησαν το βράδυ που πέρασε, μέλη της αστυνομίας στην επαρχία Λάρνακας, στο πλαίσιο των δράσεων για πάταξη της εμπορίας προσώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση, καθώς και για αντιμετώπιση φαινομένων παράνομης εργοδότησης, παράνομης απασχόλησης, και αδήλωτης εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης ελέγχθηκαν πέντε υποστατικά και 45 πρόσωπα, ενώ πέντε πρόσωπα συνελήφθησαν για αδικήματα παράνομης απασχόλησης.

Τα πέντε πρόσωπα, υπήκοοι τρίτων χωρών, εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή, σε ταβέρνα στη Λάρνακα. Τα πέντε πρόσωπα, μία γυναίκα ηλικίας 32 ετών και τέσσερις άντρες ηλικίας 42, 24, 23 και 22 ετών, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος βρίσκεται παράνομα στη Δημοκρατία, αφού η άδεια παραμονής του έχει λήξει, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα πρόσωπα βρίσκονται νόμιμα στη Δημοκρατία. Ο 42χρονος τέθηκε υπό κράτηση, ενώ τα άλλα τέσσερα πρόσωπα, αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης, αφέθηκαν ελεύθερα, για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης.

Εναντίον του εργοδότη των πέντε προσώπων, διερευνάται υπόθεση παράνομης εργοδότησης. Αυτός κλήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό, όπου αφού ανακρίθηκε και κατηγορήθηκε γραπτώς, αποδεσμεύτηκε για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης.

Η συντονισμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τις 7.00 το βράδυ της Πέμπτης, μέχρι και 30 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα σήμερα, από μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, των ΤΑΕ και ΥΑΜ Λάρνακας, σε συνεργασία και με λειτουργούς της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχων στα πέντε υποστατικά, διαπιστώθηκαν και παραβάσεις αδήλωτης εργασίας σε σχέση με 13 εργαζόμενους. Στους υπεύθυνους των υποστατικών επιδόθηκαν από λειτουργούς του Τμήματος Επιθεωρήσεων, σχετικές διοικητικές ειδοποιήσεις.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top