ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθυστερήσεις, παραλήψεις και αδικαιολόγητες αποζημιώσεις - Τα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Τμήμα Αλιείας

Καθυστερήσεις, παραλήψεις και αδικαιολόγητες αποζημιώσεις - Τα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Τμήμα Αλιείας

Την έκθεσή της για το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών, εξέδωσε σήμερα (12/9) η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Τα σημαντικότερα ευρήματα που προέκυψαν από τον έλεγχο αναφέρονται επιγραμματικά πιο κάτω:

α. Διαπιστώσαμε αδυναμίες ως προς την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων του Τμήματος, ως ο Ενδιάμεσος Φορέας (ΕΦ) για τη διαχείριση και εφαρμογή του Μέτρου 4.3 της Προτεραιότητας της Ένωσης 4 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θάλασσα» 2014-2020.

β. Εντοπίσαμε περιπτώσεις υπαλλήλων του Τμήματος που έλαβαν αποζημίωση, στο πλαίσιο του συστήματος αναμονής, ενώ βρίσκονταν σε άδεια ανάπαυσης.

γ. Παραχώρηση, από τον Υπουργό ΓΑΑΠ κατά την εξέταση ένστασης που προβλέπει η νομοθεσία, δωρεάν θέσεων ελλιμενισμού σε ορισμένους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών αλιείας κατηγορίας Γ χωρίς επαρκή τεκμηρίωση της απόφασής του, αφού προηγουμένως η αίτηση τους για παραχώρηση άδειας κατηγορίας Α και Β εξετάστηκε από το ΤΑΘΕ και απορρίφθηκε.

δ. Παρατηρήσαμε περίπτωση παραχώρησης έγκρισης από το ΤΑΘΕ, θέσης ελλιμενισμού σε ακτοπλοϊκό σκάφος, σε αλιευτικό καταφύγιο, για τη χειμερινή περίοδο, κατόπιν οδηγιών του Γενικού Διευθυντή (ΓΔ) του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, οι οποίες δεν αιτιολογούνται δεόντως και δεν εμπίπτουν στις εξουσίες του.

ε. Μη λήψη δραστικών μέτρων, από το ΤΑΘΕ, για αντιμετώπιση παράνομου ελλιμενισμού σε αλιευτικά καταφύγια.

στ. Παραχώρηση έγκρισης από τον τέως Υπουργό ΓΑΑΠ, για διαγραφή μορίων ποινής σε ιδιοκτήτη σκάφους, χωρίς να υπάρχει αιτιολόγηση της απόφασης, κατά παράβαση του σχετικού Διατάγματος.

ζ. Αδυναμίες και παραλείψεις στην εφαρμογή της διαδικασίας καταγραφής του χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης του προσωπικού του Τμήματος, καθώς και στις διαδικασίες είσπραξης και καταχώρισης εσόδων.

η. Καθυστέρηση στην προώθηση αποτελεσματικών αποφάσεων και ενεργειών για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του περιπτέρου στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει o κίνδυνος καταβολής αποζημιώσεων.

θ. Έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας χερσαίου ιχθυοτροφείου που δεν κατέχει πολεοδομική άδεια.

Διαβάστε την έκθεση εδώ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top