ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμαρχος Γερίου: Εναντιώνονται στη μετονομασία της Λεωφόρου Γερίου - «Ενοχλεί το όνομα Δημήτρης Χριστόφιας»

Δήμαρχος Γερίου: Εναντιώνονται στη μετονομασία της Λεωφόρου Γερίου - «Ενοχλεί το όνομα Δημήτρης Χριστόφιας»

Έντονες αντιπαραθέσεις προέκυψαν, με αφορμή την μετονομασία της Λεωφόρου Γερίου, σε Δημήτρης Χριστόφιας, με εθνικόφρονα σωματεία και τοπικές οργανώσεις του Δήμου Γερίου, να καλούν και τον κόσμο να φέρει την αντίθετη άποψη.

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο, ο Δήμαρχος Γερίου, κ. Νεόφυτος Παπαλαζάρου, ανέφερε ότι, «αυτό το θέμα με την μετονομασία της λεωφόρου Γερίου, σε λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια έφερε μια αντιπαράθεση με ένταση στο δημοτικό συμβούλιο και στον Δήμο».

Στο δημοτικό συμβούλιο, συνέχισε, «επικρατούσαν πάντοτε οι δημοκρατικές διαδικασίες, να σημειώσω ότι 95-97% των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου παίρνονταν ομόφωνα. Υπήρχαν διαφωνίες και συζητήσεις αλλά πάντα καταλήγαμε στο πιο καλό αποτέλεσμα», εξήγησε ο κ. Παπαλαζάρου.

Αναφερόμενος στο θέμα μετονομασίας του δήμου, ο κ. Παπαλαζάρου σημείωσε πως, «η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ κατέθεσε πρόταση για ονοματοδότηση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια σε μια λεωφόρου του Δήμου. Αρχικά θα γινόταν η λεωφόρος Αθαλάσσης κάτι για το οποίο έφεραν ένσταση τα εθνικόφρονα σωματεία γιατί η λεωφόρος περνά από το οίκημα τους».

Μετέπειτα, πρόσθεσε, «η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ, κατέθεσε εκ νέου την εισήγηση στις 21 Ιουλίου να γίνει μετονομασία του Δήμου Γερίου σε Δημήτρη Χριστόφια. Έγινε έντονη συζήτηση και καταλήξαμε με την εισήγηση του Δημάρχου η οποία ήταν να μετονομαστεί σε Λεωφόρος Δημήτρη Χριστόφια Προέδρου Κυπριακής Δημοκρατίας 2008-2013 και να παραμείνει από κάτω τέως λεωφόρος Γερίου».

«Προχθές θα γινόταν η επαλήθευση των πρακτικών για να τα επικυρώσουμε. Εκεί εθνικόφρονα σωματεία και τοπικές οργανώσεις κάλεσαν κόσμο στη συνεδρία να εκφράσει την αντίθεση του σε αυτή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου», είπε ο κ. Παπαλαζάρου.

Ερωτηθείς γιατί δεν προχώρησαν στην επιλογή άλλης λεωφόρου, με σκοπό να μην υπάρχουν οι εν λόγω αντιδράσεις, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι, «δεν είμαι σίγουρος αν πηγαίναμε αλλού θα ήταν ομαλά. Δεν είναι η λεωφόρος, ενοχλεί το όνομα Δημήτρης Χριστόφιας ακόμη και νεκρός».

«Όταν έμπαινε Γλαύκου Κληρίδη ή Γρίβα Διγενή ή Μακαρίου δεν υπήρχε πρόβλημα ενώ τώρα επειδή είναι Δημήτρη Χριστόφια βάζουμε συνεχώς αναρτήσεις στα Facebook», κατέληξε ο Δήμαρχος Γερίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσεΥπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η επέκταση των μέτρων στήριξης για το ρεύμα - Τι αποφασίστηκε

Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η επέκταση των μέτρων στήριξης για το ρεύμα - Τι αποφασίστηκε

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top