ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμαρχος Γερίου: Εναντιώνονται στη μετονομασία της Λεωφόρου Γερίου - «Ενοχλεί το όνομα Δημήτρης Χριστόφιας»

Δήμαρχος Γερίου: Εναντιώνονται στη μετονομασία της Λεωφόρου Γερίου - «Ενοχλεί το όνομα Δημήτρης Χριστόφιας»

Έντονες αντιπαραθέσεις προέκυψαν, με αφορμή την μετονομασία της Λεωφόρου Γερίου, σε Δημήτρης Χριστόφιας, με εθνικόφρονα σωματεία και τοπικές οργανώσεις του Δήμου Γερίου, να καλούν και τον κόσμο να φέρει την αντίθετη άποψη.

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο, ο Δήμαρχος Γερίου, κ. Νεόφυτος Παπαλαζάρου, ανέφερε ότι, «αυτό το θέμα με την μετονομασία της λεωφόρου Γερίου, σε λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια έφερε μια αντιπαράθεση με ένταση στο δημοτικό συμβούλιο και στον Δήμο».

Στο δημοτικό συμβούλιο, συνέχισε, «επικρατούσαν πάντοτε οι δημοκρατικές διαδικασίες, να σημειώσω ότι 95-97% των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου παίρνονταν ομόφωνα. Υπήρχαν διαφωνίες και συζητήσεις αλλά πάντα καταλήγαμε στο πιο καλό αποτέλεσμα», εξήγησε ο κ. Παπαλαζάρου.

Αναφερόμενος στο θέμα μετονομασίας του δήμου, ο κ. Παπαλαζάρου σημείωσε πως, «η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ κατέθεσε πρόταση για ονοματοδότηση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια σε μια λεωφόρου του Δήμου. Αρχικά θα γινόταν η λεωφόρος Αθαλάσσης κάτι για το οποίο έφεραν ένσταση τα εθνικόφρονα σωματεία γιατί η λεωφόρος περνά από το οίκημα τους».

Μετέπειτα, πρόσθεσε, «η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ, κατέθεσε εκ νέου την εισήγηση στις 21 Ιουλίου να γίνει μετονομασία του Δήμου Γερίου σε Δημήτρη Χριστόφια. Έγινε έντονη συζήτηση και καταλήξαμε με την εισήγηση του Δημάρχου η οποία ήταν να μετονομαστεί σε Λεωφόρος Δημήτρη Χριστόφια Προέδρου Κυπριακής Δημοκρατίας 2008-2013 και να παραμείνει από κάτω τέως λεωφόρος Γερίου».

«Προχθές θα γινόταν η επαλήθευση των πρακτικών για να τα επικυρώσουμε. Εκεί εθνικόφρονα σωματεία και τοπικές οργανώσεις κάλεσαν κόσμο στη συνεδρία να εκφράσει την αντίθεση του σε αυτή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου», είπε ο κ. Παπαλαζάρου.

Ερωτηθείς γιατί δεν προχώρησαν στην επιλογή άλλης λεωφόρου, με σκοπό να μην υπάρχουν οι εν λόγω αντιδράσεις, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι, «δεν είμαι σίγουρος αν πηγαίναμε αλλού θα ήταν ομαλά. Δεν είναι η λεωφόρος, ενοχλεί το όνομα Δημήτρης Χριστόφιας ακόμη και νεκρός».

«Όταν έμπαινε Γλαύκου Κληρίδη ή Γρίβα Διγενή ή Μακαρίου δεν υπήρχε πρόβλημα ενώ τώρα επειδή είναι Δημήτρη Χριστόφια βάζουμε συνεχώς αναρτήσεις στα Facebook», κατέληξε ο Δήμαρχος Γερίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top