ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εγκληματική ενέργεια βλέπει ο Μάτσας πίσω από τον θάνατο του Θανάση Νικολάου

Εγκληματική ενέργεια βλέπει ο Μάτσας πίσω από τον θάνατο του Θανάση Νικολάου

Το πόρισμα αποσαφηνίζει ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, δήλωσε ο ποινικός ανακριτής Σάββας Μάτσας, σχετικά με τον θάνατο του Θανάση Νικολάου.

Ο κ. Μάτσας και ο κ. Αλεξόπουλος παρέδωσαν σήμερα το πρωί στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, το πόρισμα τους για την υπόθεση και πλέον η Νομική Υπηρεσία αναλαμβάνει το ρόλο της μελέτης και διαπίστωσης κατά πόσο προκύπτουν ποινικές ευθύνες και εναντίον ποιων προσώπων.

Μιλώντας μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Μάτσας είπε πως παρέδωσαν σήμερα στον Γενικό Εισαγγελέα και στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, την έκθεση τους. «Μετά τη μελέτη ενός ογκώδους μαρτυρικού υλικού διαπιστώσαμε κάποια γεγονότα που προέκυψαν μετά και την εκταφή. Κάνουμε μερικές εισηγήσεις σχετικά με τη νέα διερεύνηση και καταλήγουμε σε ορισμένα συμπεράσματα», είπε και σημείωσε πως αρμόδιος για να αποφασίσει για το τι τελικά θα γίνει και ποια θα είναι η συνέχεια σε αυτή την υπόθεση είναι ο Γενικός Εισαγγελέας.

Ο κ. Μάτσας εξέφρασε την ελπίδα ότι έχει γίνει μια αντικειμενική έρευνα, ενδελεχή, δίκαιη και ότι βοήθησαν στον βαθμό που μπορούσαν να αποτυπώσουν τα γεγονότα όπως προκύπτουν από το σύνολο του μαρτυρικού υλικού, το οποίο αφορά γεγονότα από το 2005 έως σήμερα.

Ερωτηθείς αν προκύπτουν ποινικά αδικήματα και αν ναι εναντίον πόσων ατόμων, ο κ. Μάτσας είπε πως γι αυτό το θέμα θα πρέπει να ερωτηθεί ο Γενικός Εισαγγελέας. «Εμείς παραδώσαμε την έκθεση μας, κάναμε κάποια εισήγηση και για αυτό το θέμα αλλά λεπτομέρειες καλύτερα να ζητηθούν από τον Γενικό Εισαγγελέα», είπε.

Σε ερώτηση αν προκύπτει από την έρευνα, η διάπραξη εγκληματικής ενέργειας, ο κ. Μάτσας απάντησε θετικά. «Αυτό μπορώ να το πω. Ναι», είπε.

Από την πλευρά του ο Γενικός Εισαγγελέας είπε πως σήμερα συμπληρώθηκε ακόμη μια σελίδα στο δράμα του άτυχου στρατιώτη Θανάση Νικολάου με τη συμπλήρωση της ποινικής έρευνας την οποία αποφάσισα να διατάξω».

Ο κ. Σαββίδης είπε πως έχει παραλάβει την έκθεση και πρόσθεσε πως η διαδικασία πλέον που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: Το πόρισμα θα τύχει ενδελεχής μελέτης από λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας, θα αξιολογηθούν οι εισηγήσεις και θα ληφθούν οι αποφάσεις μέσα στα συνταγματικά πλαίσια της αρμοδιότητας του Γενικού Εισαγγελέα.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, στη Νομική Υπηρεσία παραδόθηκε σήμερα (15/9) τα πορίσματα για τον θάνατο του εθνοφρουρού, Θανάση Νικολάου που έλαβε χώρα το 2005.

Ο 26χρονος Θανάσης, ο οποίος έφτασε στην Κύπρο από την Αυστραλία για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία, εντοπίστηκε νεκρός, στις 29 Σεπτεμβρίου 2005, κάτω από το γεφύρι της Άλασσας.

Μετά από προσφυγή της οικογένειας, το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Κυπριακή Δημοκρατία για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης και στις 17 Δεκεμβρίου 2020 έγινε εκταφή των οστών του Θανάση.

Στις 26 Ιανουαρίου 2021 είχε εκδοθεί, με τη σύμφωνο γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας, διάταγμα για μεταφορά του υοειδούς οστού του στην Αθήνα, για εξειδικευμένες εξετάσεις.

Τον Οκτώβριο του 2021, ο Γενικός Εισαγγελέας διέταξε νέα ποινική ανάκριση αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου του εθνοφρουρού.

Δείτε φωτογραφίες από τη Νομική Υπηρεσία όπου παραδόθηκε το πόρισμα: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top