ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τους πρόδωσαν τα κράνη και οι πινακίδες - Νεαροί οδηγούσαν κλεμμένη μοτοσικλέτα αξίας 2 χιλ. ευρώ

Τους πρόδωσαν τα κράνη και οι πινακίδες - Νεαροί οδηγούσαν κλεμμένη μοτοσικλέτα αξίας 2 χιλ. ευρώ

Για υπόθεση κλεπταποδοχής συνελήφθησαν δύο πρόσωπα, που εντοπίστηκαν λίγο μετά τα μεσάνυκτα, από μέλη της Αστυνομίας στη Λεμεσό, να επιβαίνουν μοτοσικλέτας που είχε κλαπεί χθες το πρωί, στη Λεμεσό.

Οι δύο ύποπτοι, άντρες ηλικίας 19 ετών, εντοπίστηκαν από μέλη της Τροχαίας Λεμεσού, να διακινούνται με μοτοσικλέτα, σε δρόμο στο Ζακάκι, και ανακόπηκαν για έλεγχο αφού αυτοί δεν έφεραν προστατευτικά κράνη, ενώ η μοτοσικλέτα δεν έφερε πινακίδες εγγραφής. Από τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι, η μοτοσικλέτα, 125 κυβικών, αξίας 2,000 ευρώ, είχε κλαπεί γύρω στις 9.45 χθες το πρωί, ενώ βρισκόταν σταθμευμένη έξω από κατάστημα στη Λεμεσό. Η κλοπή της μοτοσικλέτας καταγγέλθηκε στην Αστυνομία λίγο μετά τις 4.30 χθες το απόγευμα.

Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν από τα μέλη της Αστυνομίας για το αυτόφωρο αδίκημα της κλεπταποδοχής και τέθηκαν υπό κράτηση, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Ο οδηγός της μοτοσικλέτας, ο οποίος οδηγούσε τη μοτοσικλέτα χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλισης και ενώ η μαθητική άδεια οδήγησης του έχει λήξει, υποβλήθηκε και σε προκαταρκτικό έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, με θετικό αποτέλεσμα. Από αυτόν λήφθηκαν δείγματα για διενέργεια τελικού εργαστηριακού ναρκωτεστ.

Το Τμήμα Μικροπαραβάσεων του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Λεμεσού και το Τμήμα Τροχαίας Λεμεσού συνεχίζουν τις εξετάσεις.

Με αφορμή και άλλα πρόσφατα περιστατικά κλοπής μοτοσικλετών, όπου σε μερικές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες είχαν αφήσει και τα κλειδιά στη μίζα της μηχανής, παρατίθενται πιο κάτω απλές συμβουλές για πρόληψη κατά των κλοπών:
• Μην αφήνετε τη μοτοσικλέτα σας ξεκινημένη έστω και για μερικά λεπτά, ούτε να αφήνετε το κλειδί στη μίζα επειδή θα επιστρέψετε σε λίγο
• Προτιμάτε να σταθμεύετε τη μοτοσικλέτα σας σε γκαράζ ή σε περιφραγμένο χώρο, στον οποίο είναι δύσκολο να υπάρξει πρόσβαση από επιτήδειους
• Χρησιμοποιήστε ειδικά συστήματα κλειδώματος (όπως κλειδαριές δισκόφρενων ή αλυσίδες) τα οποία λειτουργούν ως αποτρεπτικός μηχανισμός. Οι επιτήδειοι είναι λιγότερο πιθανό να προσπαθήσουν να κλέψουν μια μοτοσυκλέτα όταν πιστεύουν ότι η δουλειά τους θα είναι πιο δύσκολη ή πιο επικίνδυνη
• Όταν είναι βράδυ να σταθμεύετε τη μοτοσικλέτα σας σε περίοπτο σημείο και όπου υπάρχει επαρκής φωτισμός, γιατί το σκότος ευνοεί τους κλέφτες
• Εγκαταστήστε σύστημα συναγερμού, που δρα αποτρεπτικά για την κλοπή της μοτοσικλέτας σας

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top