ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει τις πύλες της απόψε η Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό - Όλες οι πληροφορίες

Ανοίγει τις πύλες της απόψε η Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό - Όλες οι πληροφορίες

Άφθονο κυπριακό κρασί θα ρέει από σήμερα στο δημόσιο κήπο της Λεμεσού, καθώς ανοίγει τις πύλες της η 61η Γιορτή του Κρασιού, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.

Τα εγκαίνια της γιορτής θα τελέσει, στις 20:00, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου, στο δημοτικό κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», ενώ ακολούθως θα εγκαινιάσει τα περίπτερα των τεσσάρων οινοβιομηχανιών του τόπου ΚΕΟ, ΛΟΕΛ, ΕΤΚΟ και ΣΟΔΑΠ.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την Αντρική Τετραφωνία Λεμεσού και τον τενόρο Άντη Αροδίτη, ενώ θεατρικά παρεμβαίνουν οι ηθοποιοί Κώστας Βήχας και Χρύσανθος Χρυσάνθου. Την τελετή έναρξης θα εμπλουτίσουν τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στο 15ο Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, επίσης στο δημοτικό κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», ο Κώστας Μακεδόνας παρουσιάζει μια ανθολογία του ελληνικού τραγουδιού καθώς και προσωπικές του επιτυχίες υπό τον τίτλο «Αγάπης Λόγια», ενώ στο φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι συναυλίες του Παντελή Θαλασσινού, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και της Γλυκερίας, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Εξάλλου, στην τελετή λήξης, στις 25 του μήνα, θα συμμετέχουν η ρεμπέτισσα Μαριώ και το συγκρότημα Monsieur Doumani.

Στο χώρο του δημόσιου κήπου θα λειτουργήσουν πέντε υπαίθριες ταβέρνες με ξεχωριστή λαϊκή μουσική η κάθε μια, θα διατίθεται δωρεάν χύμα κρασί από το Δήμο Λεμεσού και εμφιαλωμένο κρασί σε ειδικές τιμές από τα οινοποιεία μας, ενώ θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις φωτογραφίας και γελοιογραφίας και διαλέξεις αναφορικά με την οινοπαραγωγή.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού προσφέρει δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία, για όσους διαμένουν σε Λευκωσία, Λάρνακα, Πάφο και Αγία Νάπα, ενώ για τους κατοίκους της Λεμεσού έγιναν ειδικές διευθετήσεις με την Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, ώστε να μπορούν όλοι να χρησιμοποιήσουν δωρεάν λεωφορεία της γραμμής για να μεταβούν από και προς το δημόσιο κήπο, αγοράζοντας εισιτήριο της Γιορτής του Κρασιού από τον οδηγό του λεωφορείου.

Το πλήρες πρόγραμμα της γιορτής είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεμεσού.

Μεταφορά ντόπιων και επισκεπτών στο Δημόσιο Κήπο με άνεση και ασφάλεια

Στα πλαίσια της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, ο Δήμος Λεμεσού έχει μεριμνήσει να μεταφέρει δωρεάν τους επισκέπτες της Γιορτή του Κρασιού, ξεκινά σήμερα 17 Σεπτεμβρίου, όχι μόνο από τις άλλες πόλεις αλλά και από την Λεμεσό.

Αφήστε τα αυτοκίνητα σας στο σπίτι, μπείτε στα λεωφορεία της ΕΜΕΛ και μεταβείτε δωρεάν στο Δημόσιο Κήπο της πόλης μας, όπου από σήμερα θα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή.

Ο Δήμος Λεμεσού έχει προχωρήσει σε ειδικές διευθετήσεις με την Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού ώστε να μπορούν όλοι να χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία για να πάνε και να επιστρέψουν με άνεση, ασφάλεια και χωρίς κανένα κόστος, στη Γιορτή του Κρασιού.

Πέρα από το λεωφορείο της γραμμής με τον αριθμό 30, εντός του οποίου θα πωλούνται εισιτήρια για είσοδο στη γιορτή, ο Δήμος Λεμεσού έχει φροντίσει και για δύο επιπλέον δρομολόγια καθημερινά, από τις 7 και 8 το απόγευμα μέχρι τις 10 και 11 αντίστοιχα το βράδυ.

Συγκεκριμένα:

Για το λεωφορείο με αριθμό 30, ο επιβάτης θα αγοράζει το εισιτήριο για την Γιορτή του Κρασιού από τον οδηγό και η διαδρομή του θα είναι δωρεάν. Για την ειδική διαδρομή, αυτή θα είναι δωρεάν για τους επιβάτες αλλά το εισιτήριο για την Γιορτή του Κρασιού ο επισκέπτης θα το προμηθεύεται από τα ταμεία στις εισόδους του δημόσιου κήπου. Η επιστροφή με το λεωφορείο θα είναι επίσης δωρεάν με την επίδειξη του εισιτηρίου από την Γιορτή του Κρασιού.

Λεωφορείο αριθμός 30
Διαδρομή από το Parklane μέχρι την Γιορτή του Κρασιού
Εκκίνηση στις 7:00μ.μ. - Επιστροφή μέχρι τις 12:00μ.μ
Διαδρομή κάθε 15 λεπτά με στάση στην είσοδο της Γιορτή του Κρασιού

Ειδικό δρομολόγιο
Λεωφορείο: Πινακίδα «Γιορτή του Κρασιού»
Εκκίνηση στις 7μ.μ και 8μ.μ. από Jumbo (πρώην Ορφανίδη)
Στάση: Γωνία Θεοδώρου Ποταμιού & 28ος Δρόμος
Και διαδρομή μέχρι την Γιορτή του Κρασιού
Επιστροφή στις 10μ.μ. και 11μ.μ.
(διαδρομή : επισυνάπτεται ο χάρτης)

Για τους φίλους που διαμένουν εκτός Λεμεσού και επιθυμούν να επισκεφθούν τη γιορτή, το Υφυπουργείο Τουρισμού προσφέρει και φέτος δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία την Παρασκευή και τα Σαββατοκυρίακα από Λευκωσία, Λάρνακα, Αγία Νάπα και Πάφο. Έτσι όλοι μπορούν να χαρούν τη Γιορτή του Κρασιού με άνεση και ασφάλεια.

Οι ώρες και οι τοποθεσίες των αναχωρήσεων είναι προγραμματισμένες ως ακολούθως:
-Λευκωσία
18:30 Αναχώρηση από το χώρο του Κέντρου Χειροτεχνίας
23:00 Αναχώρηση από το χώρο της Γιορτής
-Λάρνακα
19:00 Αναχώρηση από την Πλατεία Βασιλέως Παύλου (Γραφείο Πληροφοριών Υφυπουργείου Τουρισμού)
23:00 Αναχώρηση από το χώρο της Γιορτής
-Αγία Νάπα
18:30 Αναχώρηση από το χώρο στάθμευσης του Μοναστηρίου της Αγίας Νάπας
23:00 Αναχώρηση από το χώρο της Γιορτής
-Πάφος
18:30 Αναχώρηση από την Κάτω Πάφο (Λεωφόρος Ποσειδώνος – απέναντι από ξενοδοχείο Αλμύρα)
23:00 Αναχώρηση από το χώρο της Γιορτής

Δείτε χάρτη

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top