ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ματσάκης για υπόθεση Θανάση: «Δεν μπορούσε να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια» - «Έχω ολόκληρο κατάλογο με περιπτώσεις»

Ματσάκης για υπόθεση Θανάση: «Δεν μπορούσε να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια» - «Έχω ολόκληρο κατάλογο με περιπτώσεις»

Καμία εμπλοκή στη διενέργεια της νεκροψίας και της αυτοψίας στο σώμα του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου δεν είχε ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», τονίζοντας ότι το 2012 ανέλαβε να κάνει μια μελέτη μετά από εντολή του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ματσάκης στην πρωινή εκπομπή του Sigma: «η δική μου θέση ήταν ότι δεν έγινε σωστή διερεύνηση και ότι υπήρξαν κενά σε επίπεδα αστυνομικής και ιατροδικαστικής διερεύνησης». Σημείωσε ότι κενά υπήρξαν και στη δικαστική έρευνα και ότι «δεν μπορούσε να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια»

Ανέφερε επίσης η οικογένεια κινήθηκε εναντίον Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με βάση την έρευνα.

«Δεν είναι μόνο η πρόσφατη έκθεση των ποινικών ανακριτών αλλά και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το οποίο καταδίκασε την Κύπρο το 2020», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχω ολόκληρο κατάλογο με περιπτώσεις. Αναγνωρίζονται τα προβλήματα και τα σκάνδαλα, τα συζητάμε για μερικές μέρες αλλά τίποτα δεν γίνεται», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα τόνισε ότι: «ο νόμος που διέπει τους αφύσικους θανάτους είναι αναχρονιστικός. Είναι από την εποχή του 40’. Δεν αναφέρεται σε ιατροδικαστές γιατί δεν υπήρχαν τότε. Μιλά για απαγχονισμό, για πληρωμή του ιατρού που θα κάνει τη νεκροψία σε σελίνια και γρόσια», συμπληρώνοντας ότι ως βουλευτής είχε κάνει πρόταση νόμου αλλά μπήκε στο συρτάρι: «υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν τις αλλαγές σε 6 μήνες και πέρασαν 25 χρόνια για μια απλή αναθεώρηση μιας νομοθεσίας».

Κλείνοντας μίλησε για τα DNA που απομονώθηκε στα ρούχα του εθνοφρουρού σημειώνοντας ότι: «τώρα μπορούμε να αναζητήσουμε το DNA από άλλα άτομα. Είναι πιο δύσκολη η διερεύνηση και είναι πράγματα που έπρεπε να γίνουν τότε. Είναι δύσκολο αλλά όχι αδύνατο».

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top