ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alpha: Πρωτιά για Χριστοδουλίδη - Μικρή αύξηση για Αβέρωφ – Τα σενάρια του Β’ γύρου

Δημοσκόπηση Alpha: Πρωτιά για Χριστοδουλίδη - Μικρή αύξηση για Αβέρωφ – Τα σενάρια του Β’ γύρου

Μπροστά από όλους τους αντιπάλους του βρίσκεται σε άλλη μια δημοσκόπηση ο Νίκος Χριστοδουλίδης μόλις πέντε περίπου μήνες πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση των Προεδρικών Εκλογών.

Συγκεκριμένα, στην τρίτη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Rai Consultants για λογαριασμό του Alpha Κύπρου, στην ερώτηση "Ποιον θα ψηφίζατε εάν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή;" ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκεντρώνει ποσοστό 34%, ακολουθεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 13,6% και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 11,5%.

Αρκετά πιο πίσω έρχονται ο Χρίστος Χρίστου 4% και ο Αχιλλέας Δημητριάδης 3,7%. Ακολουθούν Κωνσταντίνος Χριστοφίδης με 2%, Γιώργος Κολοκασίδης με 1,8%, Χαράλαμπος Αριστοτέλους με 0,9% και Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς με 0,5% Αλέξιος Σαββίδης με 0,5% και ο Μάριος Ηλιάδης με 0,4%. 0,4% απάντησαν άλλο και 0,1% Τσελεστίνα Ντε Πέτρο.

Ακόμη, 2,3% απάντησαν Λευκό/Άκυρο, 3,6% ότι δεν θα ψήφιζαν, 18,1% δεν αποφάσισαν, ενώ 2,6% δεν απάντησαν.

Από τα συγκριτικά στοιχεία, ο Νίκος Χριστοδουλίδης καταγράφει μείωση 2,7 μονάδων σε σχέση με την έρευνα Ιουλίου. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου καταγράφει άνοδο 1,6% σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ ο Ανδρέας Μαυρογιάννης οριακή μείωση της τάξης του 0,4%.

Σενάρια Β’ γύρου

Στο σενάριο που ο Ανδρέας Μαυρογιάννης βρεθεί απέναντι από τον Αβέρωφ Νεοφύτου στον Β’ γύρο των εκλογών, ο υποψήφιος που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ συγκεντρώνει 41,2% έναντι 32,7% του συναγερμικού υποψήφιου. Σε αυτό το σενάριο 11,7% απαντά πως δεν θα ψήφιζε, 9,5% ότι θα έριχνε λευκό ή άκυρο, 4,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι και 0,5% δεν απαντούν.

Σε περίπτωση που ο Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήσει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη στον Β’ γύρο, κερδίζει τις εκλογές με ποσοστό 59,2% έναντι 22,4%. 7,2% δεν θα ψήφιζαν, 6,4% δηλώνουν αναποφάσιστοι και 4,2% θα έριχναν λευκό ή άκυρο.

Σε περίπτωση που στον Β’ γύρο βρεθούν Χριστοδουλίδης και Αβέρωφ, ο πρώτος κερδίζει τις εκλογές με ποσοστό 59,9% έναντι 18,7% του κ. Νεοφύτου. 9,1% απαντούν πως δεν θα ψήφιζαν, 6% ότι θα έριχναν λευκό ή άκυρο, 5,2% αναποφάσιστοι και 1% δεν απάντησαν.

Παράσταση νίκης

Στην ερώτηση ανεξαρτήτως ποιον σκοπεύετε να ψηφίσετε, ποιος πιστεύεται ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι πρώτος με ποσοστό 46% έναντι 20% του Αβέρωφ Νεοφύτου και 6% του Ανδρέα Μαυρογιάννη. 28% απάντησαν δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Πηγή: alphanews.live

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top