Μπορέλ: Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία της Μάχσα Αμινί

Μπορέλ: Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία της Μάχσα Αμινί

Με μια ξεκάθαρη αναφορά σε δολοφονία, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε ότι ο θάνατος της Μάχσα Αμινί «πρέπει να διερευνηθεί δεόντως και οποιοσδήποτε αποδειχθεί υπεύθυνος για τον θάνατό της πρέπει να λογοδοτήσει».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε εκ μέρους της ΕΕ, υπογραμμίζει ότι αναμένεται από το Ιράν να σταματήσει αμέσως τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων και να εξασφαλίσει πρόσβαση στο διαδίκτυο και την ελεύθερη ροή πληροφοριών.

Επιπλέον, η ΕΕ αναμένει από την Τεχεράνη να διευκρινίσει τον αριθμό των θανάτων και των συλληφθέντων και να απελευθερώσει όλους τους μη βίαιους διαδηλωτές επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να εξετάζει όλες τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της πριν από το επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, για να αντιμετωπίσει τη δολοφονία της Μάχσα Αμινί και τον τρόπο με τον οποίο οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν» σημειώνει ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Έφτασαν στην Κύπρο οι φρεγάτες από την Ελλάδα - Οδηγία από ΗΠΑ για αποχώρηση του μη απαραίτητου προσωπικού

LIVE: Έφτασαν στην Κύπρο οι φρεγάτες από την Ελλάδα - Οδηγία από ΗΠΑ για αποχώρηση του μη απαραίτητου προσωπικού

Στη δίνη του πολέμου βυθίζεται η Μέση Ανατολή, εγείροντας φόβους ότι η σύρραξη θα ξεφύγει σε περιφερειακό πόλεμο, με απρόβλεπτες διαστάσεις για τη σταθερότητα ορισμένων κρατών και τη διεθνή οικονομία. Το Ιράν έπληξε την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία, με τον Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) να προαναγγέλλει αντίποινα «θα ανταποδώσουμε σύντομα με νέο κύμα χτυπημάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

BEST OF TOTHEMAONLINE