Μπορέλ: Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία της Μάχσα Αμινί

Μπορέλ: Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία της Μάχσα Αμινί

Με μια ξεκάθαρη αναφορά σε δολοφονία, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε ότι ο θάνατος της Μάχσα Αμινί «πρέπει να διερευνηθεί δεόντως και οποιοσδήποτε αποδειχθεί υπεύθυνος για τον θάνατό της πρέπει να λογοδοτήσει».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε εκ μέρους της ΕΕ, υπογραμμίζει ότι αναμένεται από το Ιράν να σταματήσει αμέσως τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων και να εξασφαλίσει πρόσβαση στο διαδίκτυο και την ελεύθερη ροή πληροφοριών.

Επιπλέον, η ΕΕ αναμένει από την Τεχεράνη να διευκρινίσει τον αριθμό των θανάτων και των συλληφθέντων και να απελευθερώσει όλους τους μη βίαιους διαδηλωτές επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να εξετάζει όλες τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της πριν από το επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, για να αντιμετωπίσει τη δολοφονία της Μάχσα Αμινί και τον τρόπο με τον οποίο οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν» σημειώνει ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Υπάρχει ευκαιρία η ΕΕ αν πετύχει να διασφαλίσει την παροχή απρόσκοπτης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα να αναδείξει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στον αραβικό κόσμο σε σχέση με το ενδιαφέρον της ΕΕ για τις εξελίξεις στην περιοχή, δήλωσε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE