ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχέδιο επιδότησης για εξωσωματικές –Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Σχέδιο επιδότησης για εξωσωματικές –Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Για το σχέδιο επιδότησης για εξωσωματικές αλλά και κρυοσυντήρηση ωαρίων μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Ενημέρωση», η Εκπρόσωπος του Υπ. Υγείας, Καρολίνα Στυλιανού

«Αυτό το σχέδιο άρχισε εδώ και αρκετά χρόνια και έχει αναθεωρηθεί αρκετές φορές. Η επιδότηση για κρυοσυντήρηση ωαρίων από μονήρη γυναίκες έχει αρχίσει από τον περασμένο Απρίλη. Τον Σεμπτέβρη επεκτάθηκε αυτό το πρόγραμμα και εφαρμόζεται και σε άντρες, για να υπάρχει ίση αντιμετώπιση», εξήγησε η κυρία Στυλιανού.

«Το 2021 με την αύξηση των επιδοτήσεων είχαν δαπανηθεί γύρω στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και είχαμε δεχθεί πέραν των 2, 100 αιτήσεων. Το 2021 είχαμε δεχθεί γύρω στις 600 αιτήσεις από μονήρεις γυναίκες, δεδομένου ότι δεν έχουν τεκνοποιήσει έως κάποια ηλικία και αυτή η επιδότηση είναι 2000 ευρώ, ενώ επιδοτείται και η φαρμακευτική αγωγή που απαιτείται για την κινητοποίηση και λήψη ωαρίων», πρόσθεσε.

Επιδότηση για Εξωσωματική

«Καινοτομία στο σχέδιο αυτό είναι η επιδότηση και για γυναίκες μονήρεις που επιθυμούν να κάνουν εξωσωματική αλλά και για ζευγάρια τα οποία πέραν από ένα γάμο πολιτικό ή θρησκευτικό και σύμφωνο συμβίωσης, έχουν μια σταθερή μόνιμη σχέση. Μπορούν και αυτοί να επιδοτηθούν», τόνισε.

Όσο αφορά τις παρένθετες μητέρες, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, εξήγησε ότι «επιδοτείται το ζευγάρι στο οποίο ανήκει το γεννητικό υλικό, δεν επιδοτείται η ίδια η παρένθετη μητέρα»

Καταληκτικά η κυρία Στυλιανού, επισήμανε ότι «οι μονήρεις γυναίκες όταν θέλουν να τεκνοποιήσουν και να ολοκληρώσουν αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να έχουν άδεια από το συμβούλιο ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Αν όμως επιθυμούν απλά να κρυοσυντηρήσουν τα ωάρια τους δεν χρειάζεται άδεια»

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top