Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές - Το μέλλον της κυπριακής οικονομίας, το κυπριακό και το συνταξιοδοτικό στο επίκεντρο

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές - Το μέλλον της κυπριακής οικονομίας, το κυπριακό και το συνταξιοδοτικό στο επίκεντρο

Οι χθεσινές (04/10) προεκλογικές συγκεντρώσεις που κάποιοι εκ των υποψηφίων πραγματοποίησαν, το μέλλον της κυπριακής οικονομίας, το κυπριακό, το συνταξιοδοτικό και η υπόθεση της εξυχνίασης του θανάτου του Θανάση Νικολάου, επικρατούν στις δηλώσεις και ανακοινώσεις των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στο εξωτερικό για τις προεδρικές εκλογές τον ερχόμενο Φεβρουάριο, για τους εκλογείς που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο ή θα εγγραφούν μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, 2022.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει ότι στις προεδρικές εκλογές της 5ης Φεβρουαρίου 2023 και σε τυχόν επαναληπτική εκλογή στις 12 Φεβρουαρίου 2023, θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό, για τους εκλογείς που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο ή θα εγγραφούν μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, 2022.

Για να καταστεί δυνατή η λειτουργία εκλογικών κέντρων στο εξωτερικό, προσθέτει, καταρτίζεται ειδικός εκλογικός κατάλογος, στον οποίο μεταφέρονται τα στοιχεία των εγγεγραμμένων εκλογέων από το μόνιμο εκλογικό κατάλογο της Κύπρου, κατόπιν σχετικής δήλωσης που υποβάλλεται από τους ενδιαφερομένους.

Οι επιλογές σας καθορίζουν το αύριο της χώρας, αν η Κύπρος θα καταφέρει να διαχειριστεί τη νέα, μεγάλη απειλή που έρχεται, θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της δυναμική ή θα γυρίσει πίσω, στα χρόνια των κοινωνικών παντοπωλείων, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος ΠτΔ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στόχος του είναι η Κύπρος να διατηρήσει τη δυνατή της οικονομία, με ένα συγκροτημένο και κοστολογημένο πολιτικό πρόγραμμα κι ένα παραγωγικό μοντέλο βασισμένο στη βιωσιμότητα, τη διαφάνεια, τη ψηφιακή μετάβαση με το «κληροδότημα» της Κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού, το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως είπε.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στη συνεστίαση Κερυνειωτών της Επαρχιακής Γραμματείας ΔΗΣΥ Κερύνειας, στην Ψημολόφου ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι το Κυπριακό δεν θα λυθεί με επικλήσεις και κατάρες, ούτε με συγκινητικές ομιλίες στις επετείους. «Ποιος πραγματικά πιστεύει το μύθο, Ότι θα το λύσουμε ασκώντας πίεση στην Τουρκία» διερωτήθηκε.

Τώρα είναι η ώρα για την προοδευτική αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη η πατρίδα μας, η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την ΠτΔ, Ανδρέας Μαυρογιάννης λέγοντας πως οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσαν πως θέλουν να πορευτούν στην ίδια τροχιά ως «συνεχιστές της διακυβέρνησης Αναστασιάδη».

Θεωρεί – όπως είπε - εμπαιγμό της κυπριακής κοινωνίας, να εμφανίζονται σήμερα ως να θέλουν να λύσουν αυτά τα προβλήματα. «Είναι μέρος του προβλήματος. Δεν μπορούν να είναι μέρος της λύσης. Ανήκουν στην πλευρά που δημιούργησε τα προβλήματα ή που τα άφησε να γιγαντωθούν» είπε.

Στην ομιλία του το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Ελευθερίας στην εκδήλωση για την παρουσίαση των θέσεών του ο κ. Μαυρογιάννης αναφέρθηκε πρώτα στην ακρίβεια, σημειώνοντας ότι η Κύπρος είναι τέταρτη από το τέλος σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στις πολιτικές στήριξης γι’ αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Τη συγκέντρωση του κ. Μαυρογιάννη χαιρέτισε με μήνυμά του και ο, Γιώργος Βασιλείου, Πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι η εκδήλωση-παρουσίαση του προγράμματος του κ. Μαυρογιάννη έδωσε «ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη η προοδευτική διακυβέρνηση στον τόπο μπορεί να βάλει την Κύπρο ξανά στη θέση που της αξίζει και να δώσει ελπίδα και προοπτική για τις αυριανές γενιές».

Η πρόταση της κυβέρνησης για κατάργηση του πέναλτι του 12% στο 81ο έτος, δεδομένου ότι το προσδόκιμο ζωής υπολογίζεται στα 80 και 84 έτη, είναι η απόλυτη κοροϊδία. Πρόκειται για πρόταση χωρίς κανένα αντίκρισμα, που αποδεικνύει ξανά ότι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, δεν είναι στις προτεραιότητές τους, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του εκλογικού επιτελείου του υποψηφίου Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Θέση και πρόταση του Ανδρέα Μαυρογιάννη, προστίθεται, είναι η άρση της αδικίας του πέναλτι του 12% που εφαρμόζεται με τη συνταξιοδότηση στο 63ο έτος, με στόχο να δοθεί μια ισορροπημένη λύση που να λαμβάνει υπόψη τα χρόνια συνεισφοράς στο σύστημα, με σεβασμό στη βιωσιμότητα του ταμείου και του ορίου συνταξιοδότησης.

Η κυβέρνηση Ανδρέα Μαυρογιάννη, προσθέτει το ΑΚΕΛ, θα προχωρήσει στην κατάργηση της άδικης αποκοπής του 12% στις συντάξεις για όσους συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος έχοντας υπερκαλύψει τα απαιτούμενα έτη εργασίας. Πλέον τον λόγο έχουν οι πολίτες και ειδικά οι συνταξιούχοι που υπόκεινται σε αυτή την αδικία, καταλήγει.

Η πλήρης διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Θανάση Νικολάου αποτελεί νομική αλλά και ηθική υποχρέωση του κράτους, το οποίο παραμένει σοβαρά εκτεθειμένο για 17 ολόκληρα χρόνια, αναφέρει ανακοίνωση του επιτελείου του υποψηφίου ΠτΔ, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες για πράξεις και παραλείψεις γύρω από την ανεπαρκή, κατά το ΕΔΑΔ και το πόρισμα των ποινικών ανακριτών, διερεύνηση της υπόθεσης, όπως αναφέρεεται.

Μόνο η πλήρης εξιχνίαση της υπόθεσης, προστίθεται, μπορεί να ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας και να δικαιώσει έστω και αργοπορημένα, την οικογένεια ενός πολίτη της Δημοκρατίας, ο οποίος βρήκε τραγικό τέλος ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.

Η υπόθεση της δολοφονίας του 26χρονου τότε Θανάση Νικολάου το 2005 και οι εγκληματικοί χειρισμοί της ίδιας της πολιτείας επιβεβαιώνουν τη δυσπιστία όλων απέναντι στη Νομική Υπηρεσία, αναφέρει σε δήλωσή του ο ανεξάρτητος υποψήφιος ΠτΔ, Γιώργος Κολοκασίδης Το επιβεβαιώνει και η στάση του Γενικού Εισαγγελέα απέναντι σε μια οικογένεια, σε μια μάνα που αν δεν επεδείκνυε περίσσια επιμονή, η αλήθεια δεν θα έβγαινε στο φως, προσθέτει.

Η απόκρυψη του συνόλου του πορίσματος από την οικογένεια του θύματος είναι απαράδεκτη και, μαζί με την απομάκρυνση του ποινικού ανακριτή Σάββα Μάτσα από τις έρευνες, γεννά πολλά ερωτήματα για τη διάθεση της Νομικής Υπηρεσίας να λάβει απαντήσεις, σημειώνει προσθέτοντας ότι η στάση αυτή δικαιολογεί απόλυτα την οργή της μητέρας του Θανάση Νικολάου, κυρίας Ανδριάνας, η οποία πια δεν εμπιστεύεται κανέναν.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top