ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Energean: Νέα ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στο Ισραήλ - Σενάριο για Κύπρο

Energean: Νέα ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στο Ισραήλ - Σενάριο για Κύπρο

Νέα ανακάλυψη εμπορικά εκμεταλλεύσιμου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην θάλασσα του Ισραήλ ανακοίνωσε η Energean με την ερευνητική γεώτρηση «Ερμής».


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το νέο κοίτασμα περιέχει 7 – 15 δισεκ. κυβικά μέτρα (bcm) αξιοποιήσιμου φυσικού αερίου. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, οι νέες ποσότητες φυσικού αερίου είναι δυνατό να αξιοποιηθούν είτε για την αύξηση των πωλήσεων της Energean στην εγχώρια αγορά, είτε για την εξαγωγή στην Κύπρο με υγροποίηση σε μονάδα που θα εγκατασταθεί στο Βασιλικό, είτε και για την εξαγωγή προς την Αίγυπτο, μέσω υφιστάμενων αναβαθμιζόμενων ή νέων αγωγών προς υγροποίηση στα υφιστάμενα τερματικά της χώρας.

Σύμφωνα με την Enegrean η ανακάλυψη έχει ως αποτέλεσμα την απομείωση του ρίσκου στις γειτονικές δομές «Ποσειδών» και «Ορφεύς» οι οποίοι αποτελούν ελκυστικούς μελλοντικούς στόχους προς επιβεβαίωση. To πλοιογεωτρύπανο Stena IceMax έχει τώρα μετακινηθεί στο Block 12 στην «Περιοχή Ολύμπου» για την διενέργεια γεώτρησης στη δομή «Ζεύς». Η συγκεκριμένη δομή εκτιμάται ότι περιέχει 10 έως 12 δισεκ. κυβικά μέτρα δυνητικούς πόρους φυσικού αερίου και θα βοηθήσει την Energean να συγκεντρώσει επιπλέον στοιχεία για την περαιτέρω αξιολόγηση των συνολικών πόρων στην «Περιοχή Ολύμπου», οι οποίοι εκτιμώνται σε 58 δισεκ. κυβικά μέτρα ανακτήσιμου φυσικού αερίου.

Επιπλέον, η Energean έχει εξασκήσει το δικαίωμά της να πραγματοποιήσει μία ακόμη γεώτρηση, ως μέρος του τρέχοντος γεωτρητικού προγράμματος. Η συγκεκριμένη γεώτρηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στον στόχο «Ηρακλής» που βρίσκεται στο Block 23 στην θάλασσα του Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top