LIKE ONLINE

Απίστευτα πνευμόνια: Μωρό σε πτήση δεν σταμάτησε να κλαίει για 29 ώρες - Η επική αντίδραση μουσικού - Δείτε βίντεο

Απίστευτα πνευμόνια: Μωρό σε πτήση δεν σταμάτησε να κλαίει για 29 ώρες - Η επική αντίδραση μουσικού - Δείτε βίντεο

Το δράμα του Henry Beasley επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα των πτήσεων στις οποίες να απαγορεύεται η είσοδος σε μωρά.

Μουσικός κατέγραψε τις συνέπειες που είχαν πάνω του, τα αδιάκοπτα ουρλιαχτά βρέφους που ήταν στην πτήση του από τη Νέα Ζηλανδία στο Βερολίνο.

Υπάρχουν άνθρωποι (καλή ώρα) που κάθε φορά που βλέπουν ένα βρέφος σε πύλη αναχώρησης πτήσης, θεωρούν δεδομένο ότι θα κάθεται κάπου πολύ κοντά τους.

Όχι ότι αλλάζουν πάρα πολλά αν καθίσει πιο μακριά, αφού το κλάμα αντηχεί παντού.

Και αν δεν σταματά ποτέ, η κατάσταση μπορεί να γίνει κάπως εξουθενωτική για το νευρικό σύστημα.

Δεδομένα δεν φταίνε τα μωρά για τα ουρλιαχτά, αφού είναι η αντίδραση του οργανισμού τους στα πρωτόγνωρα και ακατανόητα που τους συμβαίνουν.

Τα βρέφη κλαίνε στα αεροπλάνα κυρίως επειδή νιώθουν πόνο στα (πιο ευαίσθητα από τους ενήλικες) αυτιά τους, από την αλλαγή πίεσης του αέρα στην καμπίνα.

Η ευσταχιανή σάλπιγγα ενός μωρού (πρωταγωνιστής στην εξίσωση της πίεσης) δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο αυτή ενός ενήλικα. Επομένως ένα μωρό αισθάνεται περισσότερη εξωτερική πίεση, σε καμπίνα αεροπλάνου υπό πίεση. Και αυτό προκαλεί πόνο. Αυτός εντείνεται κατά την προσγείωση, εξαιτίας της διαδικασίας εξισορρόπησης του αέρα.

Επίσης, το βρέφος μπορεί να κλαίει γιατί έχει λερώσει την πάνα ή/και γιατί πεινά ή/και γιατί κρυώνει.

Τι μπορεί να βοηθήσει -το μωρό και τους επιβάτες

Μελέτες που έχουν γίνει, έχουν δείξει πως το καλύτερο μέρος του αεροπλάνου για να καθίσει ένα μωρό, είναι πίσω, πίσω: είναι το πιο θορυβώδες σημείο του αεροσκάφους, υπάρχει χώρος για να σηκωθεί ο γονιός με το μωρό στην αγκαλιά του και να περπατήσει για λίγο, είναι κοντά στην τουαλέτα (άρα στις αλλαγές πάνας), ενώ συνήθως κάθονται λιγότεροι επιβάτες εκεί.

Οι γονείς μπορούν να ηρεμούν τα μωρά τους μέσω του θηλασμού ή μιας πιπίλας.

Βοηθά να κάνουν κάτι που θα πάρει το μυαλό του παιδιού μακριά από τον πόνο. Επίσης, υπάρχει η λύση των ωτοασπίδων -που είναι ειδικές για μωρά.

Αποτελεσματική, για το ξεβούλωμα των αυτιών, είναι και η χορήγηση άφθονων υγρών.

Στα SOS ανήκει και το να μην αφήνουν οι γονείς το μωρό να κοιμάται κατά την απογείωση ή την προσγείωση, καθώς καταπίνει περισσότερο όταν είναι ξύπνιο και αυτό μειώνει τον πόνο στο αυτί του.

Εάν η κατάσταση γίνει αφόρητη, παρεμβαίνουν οι αεροσυνοδοί με παιχνίδια ή άλλα πράγματα που μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή του μωρού. Ενδεχομένως να γίνει αλλαγή θέσης, με κάποιες που είναι κοντά σε επιβάτες που φορούν ωτοασπίδες.

Στην ερώτηση "υπάρχει ενδεχόμενη αποβολής των γονιών και του μωρού που δεν σταματάει να κλαίει από τις πτήσεις", η απάντηση είναι πως αυτό γίνεται πολύ σπάνια.

Οι αεροσυνοδοί ενημερώνουν τον πιλότο πως υπάρχει πρόβλημα (που δεν αφορά μόνο το ατελείωτο κλάμα, αλλά και τα παιδιά που τρέχουν αλλόφρονα πάνω κάτω στο διάδρομο, με τους γονείς να μην μπορούν να τα ηρεμήσουν) και αυτός αποφασίζει για τη συνέχεια.

Όπως αποδεικνύεται από το δράμα μουσικού που 'συνέλαβε' με την κάμερα του τις αδιάκοπες κραυγές μωρού, σε πτήση 29 ωρών από τη Νέα Ζηλανδία προς το Βερολίνο (με δυο 'στάσεις') η 'αποβολή' δεν είναι εύκολη.

Ακόμα και όταν αποδεδειγμένα έχει επιπτώσεις στη ψυχική υγεία των επιβατών. Στο βίντεο από πάνω, μπορείτε να δείτε το τικ που ανέπτυξε ο Henry Beasley στο αριστερό μάτι, όπως περνούσαν οι ώρες -και οι φωνές δεν σταματούσαν.

Εκ των 3.700.000 ανθρώπων που είδαν το βίντεο στο TikTok, πολλοί σχολίασαν ότι θα πλήρωναν περισσότερα χρήματα για πτήσεις στις οποίες θα απαγορευόταν η πρόσβαση σε μωρά. Κάποιες εταιρίες προσφέρουν αυτήν την επιλογή (πτήσεις χωρίς επιβάτες κάτω των 12 χρόνων), όπως και περιοχές του αεροσκάφους όπου δεν έχουν πρόσβαση τα πολύ μικρά παιδιά.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

Πηγή: news247.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top