ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελίες στο Hope For Children: «Το ποσοστό κακοποίησης κοριτσιών στην Κύπρο έχει αυξηθεί»

Καταγγελίες στο Hope For Children:  «Το ποσοστό κακοποίησης κοριτσιών στην Κύπρο έχει αυξηθεί»

Τα τελευταία τρία χρόνια το ποσοστό κακοποίησης κοριτσιών έχει αυξηθεί, αναφέρει η ψυχοθεραπεύτρια του Hope For Children, Τάνια Μασιά.

Μιλώντας στην εκπομπή "Πρωτοσέλιδο" στο Σίγμα, η ψυχοθεραπεύτρια αναφέρθηκε στον αριθμό καταγγελιών/αναφορών που λαμβάνουν καθημερινά : «καθημερινά λαμβάνουμε αναφορές για σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών. Για φέτος μόνο λάβαμε 320 αναφορές παγκύπρια για να εξετάσουμε παιδιά που κακοποιούνται σεξουαλικά. Πέρσι ήταν 481 αναφορές»

Για τις καταγγελίες κακοποίησης παιδιών στην Κύπρο σχολίασε ότι «αφορούν κυρίως κορίτσια... Συνήθως είναι έφηβες. Ο μέσος όρος είναι 12 χρονών αλλά η πιο συχνή ηλικία τα 16 χρόνια, αφού αποτελούν τον πιο «εύκολο» στόχο».

Η κ.Μασιά ανέφερε ότι τα τελευταία τρία χρόνια το ποσοστό κακοποίησης κοριτσιών έχει αυξηθεί.

Οι καταγγελίες συνήθως φτάνουν από πρόσωπα που υποψιάζονται κάτι κάτι συμβαίνει σε ένα παιδί, γείτονα τους κτλ. Αυτές οι καταγγελίες είναι προς διερεύνηση.

Εξήγησε ότι περίπου το 1/3 των παιδιών που κακοποιούνται το αναφέρει στον αναίτιο γονέα ενώ το 1/3 δεν θα το αποκαλύψει ποτέ. «Φτάνει σε μας η αναφορά γιατί κάποιος άλλο το υποψιάζεται»

Επίσης παιδιά καταγγέλουν περιστατικά κακοποίησης σε ποσοστό 15% στο σχολείο.

Δείτε όσα αναφέρει στο βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top