ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εκταφή της 15χρονης Ιωάννας – «Κακώς δεν έγινε η νεκροτομή στο χρόνο που έπρεπε…πολλά θα είχαν ξεκαθαρίσει»

Εκταφή της 15χρονης Ιωάννας – «Κακώς δεν έγινε η νεκροτομή στο χρόνο που έπρεπε…πολλά θα είχαν ξεκαθαρίσει»

«Πράσινο φώς» έχει δοθεί  για εκταφή της σορού της 15χρονης Ιωάννας Σκορδή, η οποία απεβίωσε τον περασμένο Μάρτιο μετά από χειρουργική επέμβαση για μεταμόσχευση νεφρού. Οι γιατροί είχαν διαπιστώσει πως η 15χρονη είχε όγκους και λήφθηκαν δείγματα έτσι ώστε να διαφανεί αν πρόκειται για καρκίνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς της 15χρονης αιτήθηκαν όπως μεταβεί ιατρός από το Ισραήλ στην Κύπρο για την κόρη τους, κάτι που όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, καθυστέρησε να γίνει και τελικά η Ιωάννα απεβίωσε πριν προλάβει να την εξετάσει ο ιατρός. Από την πρώτη στιγμή οι γονείς της 15χρονης προχώρησαν σε καταγγελία για ιατρική αμέλεια.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», ο ιατροδικαστής, Μάριος Ματσάκης ανέφερε ότι η νεκροτομή θα έπρεπε να γινόταν την κατάλληλη στιγμή διότι τώρα αν και υπάρχουν κάποια στοιχεία καθίσταται δυσκολότερο.

Ταυτόχρονα, τα «ρίχνει» στη νομοθεσία τονίζοντας πως στη χώρα μας δεν έχουμε τα κατάλληλα πρωτόκολλα αλλά ούτε και την κατάλληλη εκπαίδευση όσο αφορά τις νεκροτομές.

«Θεωρώ ότι κακώς δεν έγινε η νεκροτομή στο χρόνο που έπρεπε να γίνει. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην Κύπρο γιατί δεν υπάρχει η κατάλληλη νομοθεσία και τα κατάλληλα πρωτόκολλα και δεν υπάρχει ούτε η κατάλληλη εκπαίδευση τόσο της Αστυνομίας όσο και των γιατρών για να ξέρουν πότε επιβάλλεται να γίνει μια νεκροτομή», είπε συγκεκριμένα.

«Αν γινόταν η νεκροτομή όταν έπρεπε δηλαδή πριν 7 μήνες, πολλά πράγματα θα είχαν ξεκαθαρίσει», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις στοιχεία όταν κάνεις νεκροτομή παρά όταν κάνεις μία εκταφή μετά από χρονικό διάστημα.  Δεν είναι αδύνατον, υπάρχουν στοιχεία είναι όμως πολύ πιο δύσκολο»

Καταλήγοντας, ο κύριος Ματσάκης επισήμανε πως «τα στοιχεία που μπορεί να βρεθούν συνήθως είναι αυτά που αφορούν τα οστά, διότι οι μαλακοί ιστοί εξαφανίζονται, αλλοιώνονται. Αν υπάρχουν κακώσεις ή παθολογικές καταστάσεις που να αφορούν τα οστά τότε μπορούν να βρεθούν»

«Δεν μπορεί να προβλέψει κανένας τι θα βρεθεί σε μια εκταφή», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top