«Να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ, για να πέσει η τιμή της βενζίνης» επιμένει ο Μπάιντεν

«Να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ, για να πέσει η τιμή της βενζίνης» επιμένει ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που επιθυμεί να μειωθεί η τιμή της βενζίνης, κάλεσε σήμερα τις αμερικανικές εταιρείες να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου στο αμερικανικό έδαφος.

Οι ΗΠΑ «πρέπει να αυξήσουν με λογικό τρόπο την παραγωγή πετρελαίου», είπε ο Δημοκρατικός πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο. Προηγουμένως, επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αντλούν από τα στρατηγικά αποθέματά τους για να σταθεροποιήσουν τις τιμές.

Αυτή η αύξηση της εσωτερικής παραγωγής ωστόσο, θα πρέπει να γίνει «χωρίς να καθυστερήσει τη μετάβασή μας προς την καθαρή ενέργεια», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος επέκρινε για άλλη μια φορά ορισμένους παράγοντες της βιομηχανίας υδρογονανθράκων. «Τα κέρδη των διυλιστηρίων είναι διπλάσια από τα συνηθισμένα. Και το περιθώριο (κέρδους) των διανομέων ξεπερνά το 40%», έγραψε στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση στον Στάρμερ για τις βάσεις - «Δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επιθετικές επιχειρήσεις»

ΠτΔ: Παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση στον Στάρμερ για τις βάσεις - «Δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επιθετικές επιχειρήσεις»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, κατόπιν πρωτοβουλίας του τελευταίου, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των δύο ηγετών επι των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE