ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τις 27 Οκτωβρίου μόνο λεωφορεία και εξουσιοδοτημένα οχήματα σε Λεωφόρο Μακαρίου και οδό Α.Λεβέντη

Από τις 27 Οκτωβρίου μόνο λεωφορεία και εξουσιοδοτημένα οχήματα σε Λεωφόρο Μακαρίου και οδό Α.Λεβέντη

Το έργο «Ανάπλαση Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου - Στασικράτους - Ευαγόρου, κατασκευαστική Φάση Β’» έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον Δήμο Λευκωσίας και ως εκ τούτου την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου τερματίζονται οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ίσχυαν από τον περασμένο Δεκέμβριο και τίθεται σε ισχύ ο αρχικός σχεδιασμός του Έργου, βάσει του οποίου λήφθηκε η απόφαση ένταξής του για χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Μακαρίου (από τη συμβολή της με τις Λεωφόρους Σπύρου Κυπριανού και Διγενή Ακρίτα μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Ευαγόρου) και στην οδο Αναστάσιου Λεβέντη, θα μετατραπούν σε λεωφορειολωρίδες για διακίνηση λεωφορείων και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας. Θα απαγορεύεται η είσοδος σε μηχανοκίνητα οχήματα, περιλαμβανομένων δικύκλων και τρικύκλων, πλην εξαιρέσεων (οχήματα που ανήκουν σε νόμιμους χρήστες αδειοδοτημένων χώρων στάθμευσης, οχήματα έκτακτης ανάγκης, οχήματα των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, ταξί, ποδήλατα και scooter, οχήματα τροφοδοσίας, οχήματα συλλογής απορριμμάτων και υλικών ανακύκλωσης).

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου από τις 6:00 το πρωί μέχρι την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 στις 10:00 το πρωί η Λεωφ. Μακαρίου Γ και η οδός Α. Γ. Λεβέντη θα παραμείνουν κλειστές για εκτέλεση των εργασιών οριζόντιας σήμανσης των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 από τις 10:00 το πρωί θα σταματήσουν να ισχύουν οι πιο πάνω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και θα τεθεί σε ισχύ ο αρχικός σχεδιασμός.

Το έργο περιελάμβανε σημαντικές οδικές αρτηρίες του κέντρου της πόλης. Συγκεκριμένα, πέραν της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’ και της Αναστάσιου Γ. Λεβέντη, έγιναν παρεμβάσεις στην οδό Αρνάλδας, σε τμήματα των οδών Στασάνδρου, Αφροδίτης και Κρήτης και στις οδούς Αγίας Ελένης, Γρηγορίου Ξενοπούλου, Μπουμπουλίνας, Ήρας και Άννης Κομνηνής, μέχρι τη συμβολή τους με την οδό Στασάνδρου.

Όλοι οι πιο δρόμοι (εκτός η οδός Κρήτης) μετατρέπονται σε Ζώνη Κοινής Χρήσης (Shared Space) όπου η κίνηση των τροχοφόρων θα γίνεται υποχρεωτικά με μέγιστη ταχύτητα τα 20 χλμ./ώρα, ενώ ταυτόχρονα θα απαγορεύεται αυστηρώς η στάση και στάθμευση οχημάτων σε όλο το μήκος του δρόμου, αναφέρεται τέλος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (22/5) στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, παρά την έξοδο της Αλάμπρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top