ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Κούσιος: «Λαμπρό το μέλλον αν ακολουθήσουμε το παράδειγμα των ηρώων»

Κυριάκος Κούσιος: «Λαμπρό το μέλλον αν ακολουθήσουμε το παράδειγμα των ηρώων»

Αν ακολουθήσουμε το φωτεινό παράδειγμα των ηρώων μας, το μέλλον του ελληνισμού και της πατρίδας μας θα είναι λαμπρό, ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κυριάκος Κούσιος, ο οποίος εκπροσώπησε την Παρασκευή την Κυβέρνηση στους εορτασμούς της Λεμεσού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η φετινή παρέλαση στη Λεμεσό, που πραγματοποιήθηκε επί της λεωφόρου Μακαρίου Γ, χαρακτηρίστηκε από την απουσία πλέον εν ζωή πολεμιστών του 40’, την παρουσία Ελληνίδας αξιωματικού στην στρατιωτική ηγεσία και την παρέλαση μαθήτριας σημαιοφόρου με μαντίλα.

Στις δηλώσεις του πριν την έναρξη της παρέλασης, ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι «τιμούμε σήμερα το έπος του 1940, το ένδοξο ΟΧΙ, όταν σύσσωμος ο ελληνισμός αντιμετώπισε τις φασιστικές δυνάμεις εισβολής».

«Στέκομαι στην πλάτη των προγόνων μας για να ιδώ το μέλλον λέει ο Γιάννης Ρίτσος», είπε και σημείωσε πως «αν κι εμείς ακολουθήσουμε το φωτεινό παράδειγμα των ηρώων του 1821, του 1940 και του 1955, κι αν υιοθετήσουμε τα κληροδοτήματα τους, το μέλλον του ελληνισμού και της πατρίδας μας θα είναι λαμπρό».

Οι σημερινοί εορτασμοί της Λεμεσού ξεκίνησαν με έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, ενώ η δοξολογία τελέστηκε στον καθεδρικό ναό Αγίας Νάπας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αθανάσιου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος.

Ακολούθησε πορεία υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Λανιτείου και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων (πλατεία Ηρώων), από επισήμους, κόμματα, σωματεία και οργανώσεις.

Στις 17:00, θα γίνει υποστολή της σημαίας στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου θα παιανίζει η φιλαρμονική του Λανιτείου και θα αποδοθούν τιμές από τμήμα της Εθνικής Φρουράς.

Θα ακολουθήσει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και λαμπαδηφορία από Σώμα Κυπρίων Οδηγών, η οποία θα ακολουθήσει τη διαδρομή, πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, Πεντάδρομος, Αγία Ζώνη, Λεωφόρος Μακαρίου Γ', κυκλικός κόμβος Αγίου Νικολάου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top