ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο μοσχαράκια - Καταγγελία από το Κόμμα για τα Ζώα

Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο μοσχαράκια - Καταγγελία από το Κόμμα για τα Ζώα

Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε.

Όπως αναφέρει, άγνωστοι πυροβόλησαν δύο μοσχάρια τεσσάρων και πέντε μηνών αντίστοιχα.

«Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου για ακόμη μία φορά εκφράζει την αγανάκτηση του και τον θυμό του γιατί τελικά ίσως οι διαπροσωπικές διαφορές να επέφεραν τον θάνατο των δύο μοσχαριών 5 και 4 μηνών.

Μετά από ενημέρωση που είχε το κόμμα οι πληροφορίες μας λένε ότι τα δύο μοσχαράκια είχαν περάσει από την περίφραξη και βρέθηκαν στα παρακείμενα χωράφια. Κάποιοι ίσως ενοχλήθηκαν και πυροβόλησαν το μεν ένα στο κεφάλι και το δεύτερο στο στομάχι.

Εξ όσων γνωρίζουμε η αστυνομία των βρετανικών βάσεων εξετάζει την υπόθεση και σήμερα βρέθηκαν στο σημείο μαζί με ιδιωτικό κτηνίατρο ο οποίος επιβεβαίωσε τον θάνατο τους. Βρέθηκαν σφαιρίδια στο σώμα των μοσχαριών (το ένα πυροβολήθηκε εξ επαφής και το άλλο στο στομάχι) και δεν έφτανε μόνο αυτό οι άγνωστοι τυφεκιοφόροι έκοψαν και τα αυτιά των μοσχαριών και εξαφάνισαν και τα ενώτια τους (χαρακτηριστικός αριθμός).

Ενημερώνουμε ότι η περιοχή Λιβάδι αποτέλεσε μέρος ενός έργου που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015 και τελείωσε το Μάρτιο του 2017. Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε από το Darwin Initiative μέσω της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου (Darwin Plus, the Overseas Territories Environment and Climate Fund) με επικεφαλή του έργου τον Πτηνολογικό Σύνδεσμος Κύπρου σε συνεργασία με το Περιβαλλοντικό Κέντρο Ακρωτηρίου και την RSPB/BirdLife στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σκοπός του έργου ήταν η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της βόσκησης περισσότερων βοοειδών (Κυπριακής φυλής) αλλά και τα ζώα δεν θα ήταν δεμένα αλλά περιορισμένα εντός περίφραξης. Οι συγκεκριμένες αγελάδες (150 περίπου) είναι ένα προστατευόμενο είδος (η κόκκινη αγελάδα) και είναι καμάρι για την χώρα μας γιατί επιτέλους καταφέραμε μέσα από το πρόγραμμα να προστατεύονται. Δυστυχώς κάποιοι άλλοι θα έπρεπε να ντρέπονται για αυτήν τους βάρβαρη και δολοφονική πράξη.

Καλούμε άμεσα την αστυνομία των βρετανικών βάσεων όπως άμεσα και εξονυχιστικά να εντοπίσει τους δράστες αυτής της άνανδρης και δειλής πράξης ενάντια στα αθώα και ανυπεράσπιστα ζώα», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top