ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοί είναι οι μισθοί ΠτΔ, ΠτΒ, Υπουργών και άλλων αξιωματούχων – Ποιοι παίρνουν περισσότερα από τον Νίκο Αναστασιάδη

Αυτοί είναι οι μισθοί ΠτΔ, ΠτΒ, Υπουργών και άλλων αξιωματούχων – Ποιοι παίρνουν περισσότερα από τον Νίκο Αναστασιάδη

Μισθούς που αρχίζουν από τις 3.245 ευρώ και φθάνουν τις 8.343 ευρώ, λαμβάνουν σε μηνιαία βάση αξιωματούχοι του κράτους. Σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου, ο Πρόεδρος και οι Δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου, όπως επίσης ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας παίρνουν μεγαλύτερο μισθό από αυτόν που λαμβάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος και οι Δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου λαμβάνουν καθαρό μισθό 8.343 ευρώ, ο Γενικός και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας 8.321 ευρώ, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμείβεται με 7.663 ευρώ.

Στους υψηλά αμειβόμενους αξιωματούχους του κράτους, περιλαμβάνονται ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου που λαμβάνει 6.773 ευρώ, ο Επίτροπος Εποπτείας Υγείας και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού που αμείβονται με 6.292 ευρώ, η Πρόεδρος της Βουλής με μισθό 6.287 ευρώ και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας με 6.114 ευρώ.

Βάσει των στοιχείων του Γενικού Λογιστηρίου, άλλοι 7 κρατικοί αξιωματούχοι λαμβάνουν μηνιαίο μισθό που ξεπερνά τις 6.000 ευρώ και συγκεκριμένα 6.097 ευρώ. Πρόκειται για τους Γενικούς Διευθυντές Υπουργείων, Υφυπουργείων και Βουλής, τη Γενική Λογίστρια, τον Γενικό Ελεγκτή, τον Αρχηγό της Αστυνομίας, τον Διοικητή της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ) και τους Αρχιπρωτοκολλητές Δικαστηρίων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας λαμβάνει 5.861 ευρώ, ακολουθούμενος από την Επίτροπο Διοικήσεως που αμείβεται με 5.781 ευρώ, τους Ανώτερους Επαρχιακούς Δικαστές και άλλους Δικαστές με 5.602 ευρώ, τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας με 5.461 ευρώ, την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με 5.289 ευρώ και οι Διευθυντές μεγάλων Τμημάτων του Δημοσίου με 5.166 ευρώ.

Οι Υπουργοί, οι Υφυπουργοί και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος λαμβάνουν 5.163 ευρώ, όσα και η Επίτροπος Νομοθεσίας και η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ενώ μισθούς κάτω των 5.000 ευρώ λαμβάνουν μία σειρά από άλλους αξιωματούχους, όπως οι Βουλευτές και οι εκπρόσωποι των Θρησκευτικών Ομάδων στη Βουλή, οι οποίοι αμείβονται με 4.460 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, τον χαμηλότερο μισθό ανάμεσα στους κρατικούς αξιωματούχους, λαμβάνει η Αναπληρώτρια Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η οποία αμείβεται με 3.245 ευρώ τον μήνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεσηΕπιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Επιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Η εγκατάσταση κλιματιστικών σχεδόν στο σύνολο των σχολικών μονάδων της χώρας μας αποτελεί αδήριτη ανάγκη, επισημαίνει η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top