ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα Δικαστήρια σήμερα οι εκτός ΓεΣΥ γιατροί – Τα τρία σενάρια

Στα Δικαστήρια σήμερα οι εκτός ΓεΣΥ γιατροί – Τα τρία σενάρια

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη (3/11), η εξέταση της αίτησης ενός εκ των επηρεαζόμενων ιατρών για έκδοση απαγορευτικού διατάγματος στην εφαρμογή της πρόνοιας εγκυκλίου που εξέδωσε ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας και σύμφωνα με την οποία οι εκτός ΓεΣΥ γιατροί θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα νοσοκομεία στα οποία στεγάζονται ή/και είναι μέτοχοι και είναι συμβεβλημένα με το Σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η εγκύκλιος έπρεπε ήδη να εφαρμοστεί από την 1η Νοεμβρίου, αλλά λόγω της δικαστικής διαδικασίας δόθηκε παράταση στην εφαρμογή της μέχρι και σήμερα και δεν αποκλείεται, αναλόγως της απόφασης του Δικαστηρίου να δοθεί περαιτέρω παράταση.

Τα σενάρια

Πάντως, εάν το Δικαστήριο αποφανθεί ότι η εγκύκλιος δεν μπορεί να εφαρμοστεί μέχρι την εξέταση της αίτησης και την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, τότε η εγκύκλιος δεν θα εφαρμοστεί εν αναμονή της τελικής απόφασης του Δικαστηρίου.

Στην περίπτωση, όμως, που το Δικαστήριο κάνει αποδεκτό το αίτημα που κατατέθηκε, τότε η εγκύκλιος δεν θα εφαρμοστεί και οι γιατροί εκτός ΓεΣΥ θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες εντός των νοσηλευτηρίων που είναι στο ΓεΣΥ, όπως γίνεται άλλωστε μέχρι και σήμερα.

Σε περίπτωση, ωστόσο, που το Δικαστήριο απορρίψει το αίτημα, τότε από αύριο Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου, όλοι οι γιατροί εκτός ΓεΣΥ που εργάζονται σε νοσηλευτήρια που είναι εντός του Συστήματος, θα πρέπει είτε να ενταχθούν στο ΓεΣΥ ή να αποχωρήσουν οριστικά από τα νοσηλευτήρια.

Πάντως, όπως πληροφορείται το ThemaOnline, ο ΟΑΥ, ο οποίος θα εκπροσωπηθεί από τους νομικούς του συμβούλους στο Δικαστήριο, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και σε πλήρη ετοιμότητα για να εφαρμόσουν και να ακολουθήσουν κατά γράμμα την απόφαση του Δικαστηρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top