Τρόμος: Κλείνουν πάλι εργοστάσια στην Κίνα λόγω Covid19

Τρόμος: Κλείνουν πάλι εργοστάσια στην Κίνα λόγω Covid19

Τα lockdown και τα κλειστά εργοστάσια αυτοκινήτων είναι και πάλι μία πραγματικότητα στην Κίνα. Λέτε να τα ξαναδούμε και στα μέρη μας;

Η πολιτική της μηδενικής ανοχής στα κρούσματα του κορωναϊού έχει επανεμφανιστεί στην Κίνα, οδηγώντας σε εκτεταμένα lockdown σε διάφορες μεγάλες περιοχές της χώρας. Και παράλληλα στην παύση κάθε οικονομικής δραστηριότητας, μεταξύ των οποίων και της παραγωγής αυτοκινήτων.

Η εταιρία Nio, μία από τις πιο γνωστές εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες ηλεκτρικών μοντέλων, ανακοίνωσε ότι τα αυξημένα κρούσματα COVID-19 και η καραντίνα που ξεκίνησε να ισχύει στην πόλη Hefei, υποχρέωσαν την εταιρία να κλείσει δύο από τα εργοστάσιά της.

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν στα μέσα Οκτωβρίου και από τότε η πόλη βρέθηκε σε καθεστώς lockdown, σε περιοχές που βρίσκονταν τα εργοστάσια της εταιρίας.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των οχημάτων της κάτι που οδήγησε σε πτώση της μετοχής της πάνω από 7,5%.

Η συγκυρία της διακοπής λειτουργίας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Nio καθώς η αγορά της Κίνας, η μεγαλύτερη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο, παρουσιάζει μία τάση να μειώσει την αλματώδη άνοδό της. Κάτι που έχει οδηγήσει ακόμα και την Tesla να μειώσει τις τιμές της έτσι ώστε να προσελκύσει αγοραστικό κοινό.

Ο κωροναϊός πάντως δεν χτυπά μόνο την αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει και η εταιρία η οποία παράγει τα i-Phone. Οι αρχές στην Κίνα είναι ιδιαίτερα αυστηρές ως προς την μηδενική ανοχή για την COVID-19 με εξαιρετικά δυσάρεστες επιπτώσεις όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Υπάρχει ευκαιρία η ΕΕ αν πετύχει να διασφαλίσει την παροχή απρόσκοπτης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα να αναδείξει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στον αραβικό κόσμο σε σχέση με το ενδιαφέρον της ΕΕ για τις εξελίξεις στην περιοχή, δήλωσε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE