LIFESTYLE

Το «Crown» επιστρέφει στο Netflix - Η υπόθεση, οι πρωταγωνιστές και η «oργή» στο Μπάκιγχαμ για τα νέα επεισόδια

Το «Crown» επιστρέφει στο Netflix - Η υπόθεση, οι πρωταγωνιστές και η «oργή» στο Μπάκιγχαμ για τα νέα επεισόδια

Αγωνία τέλος για τους θαυμαστές του επιτυχημένου «The Crown», αφού η σειρά - μετά από δύο χρόνια απουσίας - επιστρέφει στο Netflix. Η streaming υπηρεσία θα κυκλοφορήσει τον πέμπτο κύκλο, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου (ώρα 10:00 Κύπρου).

Τα νέα επεισόδια του κύκλου, όπως και του επόμενου, έχουν προκαλέσει ήδη αναστάτωση στο Μπάκιγχαμ για όσα θα δείξουν, κυρίως σε ό,τι αφορά την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Επιπλέον, η καινούρια σεζόν φέρνει και νέο καστ, με ηθοποιούς που δηλώνουν πανέτοιμοι να υποδυθούν τα ιστορικά πρόσωπα του βραβευμένου με 21 Primetime Emmy, «Στέμματος».
 
 

H επίσημη σύνοψη της νέας σεζόν του «Crown»

Στο κατώφλι της νέας δεκαετίας, η βασιλική οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη ίσως με τη μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι σήμερα: τη δημόσια αμφισβήτηση του ρόλου της από την κοινή γνώμη της Βρετανίας τη δεκαετία του '90.

Καθώς ετοιμάζεται να συμπληρώσει 40 χρόνια στον θρόνο, η βασίλισσα Ελισάβετ Β' (Ιμέλντα Στόντον) θυμάται μια βασιλεία που άντεξε εννέα πρωθυπουργούς, την έλευση της μαζικής τηλεόρασης και τη δύση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Ωστόσο, νέες δυσκολίες διακρίνονται στον ορίζοντα. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και η μεταβίβαση της κυριαρχίας στο Χονγκ Κονγκ σηματοδοτούν μια ριζική αλλαγή στη διεθνή τάξη και επιφυλάσσουν εμπόδια αλλά και ευκαιρίες. Τα προβλήματα όμως βρίσκονται προ των πυλών.

Ο πρίγκιπας Κάρολος (Ντόμινικ Γουέστ) πιέζει τη μητέρα του να του επιτρέψει να πάρει διαζύγιο από την Νταϊάνα (Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι), γεγονός που προκαλεί μια συνταγματική κρίση για τη μοναρχία. Φήμες κυκλοφορούν, καθώς είναι εμφανές ότι το αντρόγυνο ζει πλέον χωριστά, ενώ, με τη δριμύτερη κριτική των ΜΜΕ, η Νταϊάνα αποφασίζει να πάρει τον έλεγχο της δικής της ιστορίας και παραβιάζει το οικογενειακό πρωτόκολλο, κυκλοφορώντας ένα βιβλίο που υπονομεύει τη στήριξη της κοινής γνώμης για τον Κάρολο και αποκαλύπτει τον διχασμένο Οίκο του Ουίνδσορ.

Οι εντάσεις αναμένεται να κορυφωθούν με την εμφάνιση του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ (Σαλίμ Ντάου), ο οποίος αποζητά τη βασιλική αποδοχή και θέλει να αξιοποιήσει τα πλούτη και τη δύναμή του για να εξασφαλίσει για τον ίδιο και τον γιο του, Ντόντι (Χαλίντ Αμπντάλα), μια θέση στους κόλπους των γαλαζοαίματων.
 
Οι πρωταγωνιστές
Η πέμπτη σεζόν - όπως και η τρίτη - εισάγει ένα εντελώς νέο βασικό καστ, επειδή η ιστορία εισέρχεται σε μια νέα περίοδο στην ιστορία. Ακολουθούν οι ηθοποιοί και οι ρόλοι που θα υποδυθούν στον πέμπτο κύκλο, καθώς και σύντομες βιογραφικές πληροφορίες.

Βασίλισσα Ελισάβετ / Ιμέλντα Στόντον
Με μια πλούσια καριέρα στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση που εκτείνεται από τη δεκαετία του 1980, το βιογραφικό της Ιμέλντα Στόντον διαθέτει πάνω από 100 τίτλους στην οθόνη - συμπεριλαμβανομένης της υποψηφιότητας της για Όσκαρ στο Vera Drake του 2004. Η 66χρονη ηθοποιός έχει προταθεί για 13 βραβεία Olivier, κερδίζοντας 4. Πολλοί δε, τη θυμούνται ως την ύπουλη Ντολόρες Άμπριτζ, στις ταινίες του Χάρι Πότερ.
 
IMELDA_STAUNTON
Πρίγκιπας Φίλιππος / Τζόναθαν Πράις
Ο Τζόναθαν Πράις διαθέτει μια μεγάλη καριέρα στη σκηνή και στην οθόνη. Ξεκινώντας στο θέατρο τη δεκαετία του 1970, ο πρωταγωνιστικός ρόλος ήρθε με την ταινία «Brazil» του 1985, από τον σκηνοθέτη Τέρι Γκίλιαμ. Ο Πράις από τότε συνεργάστηκε με τον Γκίλιαμ σε τρεις ακόμη ταινίες. Ένας από τους πολλούς τηλεοπτικούς του ρόλους ήταν εκείνος του High Sparrow, στο «Game of Thrones». Ο Ουαλός ηθοποιός έχει κερδίσει δύο βραβεία Olivier και δύο βραβεία Tony και έλαβε υποψηφιότητες για δύο Primetime Emmy και ένα Όσκαρ για το φιλμ «The Two Popes».
ΤΖΟΝΑΘΑΝ_ΠΡΑΙΣ
 
Τζον Μέιτζορ / Τζόνι Λι Μίλερ
Νέα σεζόν, νέος πρωθυπουργός! Ο νέος επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος, Τζον Μέιτζορ, αναλαμβάνει από τη Μάργκαρετ Θάτσερ της 4ης σεζόν. Ο Άγγλος ηθοποιός Τζόνι Λι Μίλερ έγινε γνωστός στο «Hackers» του 1995 και στο «Trainspotting» του 1996, ενώ συμμετείχε και στο σίκουελ. Στη μικρή οθόνη, πρωταγωνίστησε στο «Eli Stone», αλλά υποδύθηκε και τον Σέρλοκ Χολμς, στην τηλεοπτική σειρά Elementary.
ΤΖΟΝΙ_ΛΙ_ΜΙΛΕΡ
Πριγκίπισσα Μαργαρίτα / Λέσλι Μάνβιλ
Η ηθοποιός έχει μία αξιοσημείωτη καριέρα που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970. Η Λέσλι Μάνβιλ έχει κάνει οκτώ ταινίες με τον σκηνοθέτη Μάικ Λι. Ελαβε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ, για το «Phantom Thread» του Πολ Τόμας Άντερσον, το 2017. Για τη δουλειά της στο θέατρο, έχει λάβει τρεις υποψηφιότητες για το βραβείο Olivier, κερδίζοντας μία φορά.
Πριγκιπισσα_Μαργαριτα
Πρίγκιπας Κάρολος / Ντόμινικ Γουέστ
Η καριέρα του Γουέστ ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, αλλά είναι περισσότερο γνωστός για την τηλεοπτική του δουλειά. Ο ηθοποιός πρωταγωνίστησε στο «The Wire» του HBO και στο «The Affair» του Showtime .
ΝΤΟΜΙΝΙΚ_ΓΟΥΕΣΤ
Πριγκίπισσα Νταϊάνα / Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι
Η Αυστραλή ηθοποιός είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεταφορά του 2013 του Baz Luhrmann του «Great Gatsby», όπου έπαιξε την Τζόρνταν Μπέικερ. Η ηθοποιός εμφανίστηκε έκτοτε, στις ταινίες «The Man from UNCLE», «Guardians of the Galaxy Vol. 2», «Widows» και «Tenet», ενώ ανέλαβε κι έναν τηλεοπτικό ρόλο στο «The Night Manager» του AMC .
ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ_ΝΤΕΜΠΙΚΙ
Πρίγκιπας Γουίλιαμ / Σέναν Γουέστ
Ο νεοφερμένος ηθοποιός παίζει τον πρώτο του ρόλο με το «The Crown», ενώ είναι και ο πραγματικός γιος του του Ντόμινικ Γουέστ.
ΣΕΝΑΝ_ΓΟΥΕΣΤ

Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς / Ολίβια Ουίλιαμς
Η καριέρα της Αγγλίδας ηθοποιού Ολίβια Ουίλιαμς ξεκίνησε στο θέατρο και τον κινηματογράφο τη δεκαετία του 1990 με τα «Rushmore» και «The Sixth Sense». Έκτοτε, έδωσε αξιόλογες ερμηνείες στα «An Education» και «The Ghost Writer», ενώ συμμετείχε και στα «Dollhouse» και «Counterpart».
ΟΛΙΒΙΑ_ΟΥΙΛΙΑΜΣ
Βασιλομήτωρ Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου / Μάρσια Γουόρεν
Η Αγγλίδα ηθοποιός Μάρσια Γουόρεν και νικήτρια δύο βραβείων Olivier, ξεκίνησε την καριέρα της στο θέατρο, προτού αναλάβει έναν μεγάλο ρόλο στη βρετανική κωμική σειρά «No Place Like Home» από το 1983 έως το 1986. Εκτός από διάφορες κινηματογραφικές εμφανίσεις, έχει πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις, όπως για παράδειγμα στις επιτυχημένες σειρές «One's Dangerfield» και «Vicious».
ΜΑΡΣΙΑ_ΓΟΥΟΡΕΝ
Πριγκίπισσα Άννα / Κλόντια Χάρισον
Η Κλόντια Χάρισον έκανε το ντεμπούτο της στην ταινία «The Cat's Meow» το 2001 . Αμέσως μετά, έπαιξε στην πρώτη σεζόν του βρετανικού δράματος «Murphy's Law». Άλλες τηλεοπτικές της εμφανίσεις έγιναν στα «The IT Crowd» και «Midsomer Murders».
ΚΛΟΝΤΙΑ_ΧΑΡΙΣΟΝ

Πρίγκιπας Ανδρέας / Τζέιμς Μάρεϊ
Ο Άγγλος ηθοποιός Τζέιμς Μάρεϊ έχει δεκάδες τίτλους στην καριέρα του, κυρίως στην τηλεόραση, ενώ στις επόμενες δουλειές του θα είναι το «Masters of the Air» της Apple TV+.
ΤΖΕΙΜΣ_ΜΑΡΕΙ

Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ / Σαλίμ Ντάου
Ο Σαλίμ Ντάου έχει παίξει σε δεκάδες ταινίες από τη δεκαετία του 1980, συμπεριλαμβανομένων των «Avanti Popolo», «Gaza Mon Amour» και το «Oslo», καθώς και τηλεοπτικούς ρόλους, όπως στις σειρές «Tyrant» και «Arab Labor».
Μοχαμεντ_αλ_Φαγιεντ

Ντόντι Φαγιέντ / Καλίντ Αμπντάλλα
Ο Αιγύπτιος-Βρετανός ηθοποιός Καλίντ Αμπντάλλα ανέλαβε τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στο «The Kite Runner», ενώ πρόσφατα συμμετείχε και στο επιτυχημένο «Moon Knight» της Disney+ .
Ντοντι_Φαγιεντ

«Οργή» στο Μπάκιγχαμ για τα νέα επεισόδια
Τα νέα επεισόδια της σειράς φέρνουν και πολλές αντιδράσεις, και μάλιστα αρνητικές. Είναι γνωστό πως το θέμα «Νταϊάνα» είναι πολύ ευαίσθητο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και υπάρχει μεγάλη αγωνία για το πώς θα παρουσιαστεί, τόσο η ερωτική της ιστορία με τον Ντόντι Φαγιέντ, όσο και ο θάνατός της. Το αυτοκινητιστικό δυστύχημα δεν θα προβληθεί ωστόσο στην πέμπτη σεζόν, αλλά στην έκτη, πολλοί κριτικοί όμως είναι εξοργισμένοι από τώρα με μία σκηνή για την κηδεία της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα.
the_crown4323

Η κριτική που δέχεται η σειρά, αφορά κατά κύριο λόγο στη μη ρεαλιστική αποτύπωση των γεγονότων. Κριτικοί και δημοσιογράφοι κατακρίνουν το σενάριο και μιλούν για μία συγκεκριμένη σκηνή από τα γυρίσματα του επόμενου κύκλου, που έρχεται να ρίξει και άλλο λάδι στη φωτιά. Η σκηνή, η οποία θα συμπεριληφθεί στον έκτο και τελευταίο κύκλο, καταγράφει τη στιγμή όπου οι δυο πρίγκιπες, Γουίλιαμ και Χάρι, ηλικίας τότε 15 και 12 ετών αντίστοιχα, ακολουθούν με σκυμμένο το κεφάλι το φέρετρο της μητέρας τους, περπατώντας στο πλευρό του πατέρα τους, Καρόλου, και του θείου τους, Τσαρλς Σπένσερ.

Πηγές μέσα από το Παλάτι, κατηγορούν τη σειρά του Netflix και τη χαρακτηρίζουν «αγενή, απάνθρωπη και τελείως άκαρδη, ειδικά μετά τον πρόσφατο θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ», τονίζοντας μάλιστα ότι «κάνει ζημιά στη βασιλική οικογένεια και τον νέο Βασιλιά».
543545

Η Daily Mail σχολιάζει μεταξύ άλλων δηκτικά ότι αποκλείεται ο δημιουργός της σειράς Πίτερ Μόργκαν και οι συνεργάτες του στο «The Crown» να μη αντιλαμβάνονται το πόσο ευαίσθητο θέμα είναι η αναπαραγωγή της κηδείας της Νταϊάνα για τους πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι. Οι δυο τους για την ώρα δεν έχουν μιλήσει ανοιχτά, για τον πόνο και την αγωνία που βίωσαν, όταν έπρεπε να περπατήσουν δημόσια πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο, σε ηλικία μόλις 36 ετών.

Πληροφορίες από το Μπάκινγκχαμ, θέλουν επίσης τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, να είναι έξαλλος με το «Crown», καθώς έχει συμπεριλάβει στο σενάριο του πέμπτου κύκλου και τη συνέντευξη της μητέρας του Νταϊάνα στο BBC Panorama, για την οποία ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ, παραδέχτηκε ότι απέσπασε, εξαπατώντας την πριγκίπισσα.

Στην πέμπτη σεζόν, θα προβληθούν πολλά από τα πιο πολυσυζητημένα γεγονότα που συνέβησαν στη βασιλική οικογένεια. Ένα από αυτά είναι και το περιβόητο ερωτικό τηλεφώνημα του τότε πρίγκιπα Καρόλου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, όταν ακόμη εκείνος ήταν παντρεμένος με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Είναι γνωστό ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είχαν έρθει αρκετές φορές σε αντιπαράθεση με την παραγωγή του Netflix λόγω της προβολής πολλών προσωπικών στιγμών και ίσως αυτό σταθεί ακόμη μία αφομή να επέλθει νέα ρήξη.
 
Βασιλιάς Κάρολος και Καμίλα είχαν συνομιλήσει πολλές φορές μέσω τηλεφώνου, αλλά ο παρακάτω διάλογός τους το 1989, ήταν αυτός που διέρρευσε.
543545454
Το τηλεφώνημα, που έλαβε από τα μέσα ενημέρωσης τον τίτλο «Tampongate», δημοσιεύτηκε στον ξένο Τύπο λίγα χρόνια μετά, το 1993, οπότε και αποκαλύφθηκαν οι εξωσυζυγικές σχέσεις του Καρόλου, ο οποίος είχε ηχογραφηθεί κρυφά.

Ακολουθεί ο διάλογος ανάμεσα στον βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα
Κάρολος: Θέλω να ζήσω μέσα στο παντελόνι σου ή κάτι τέτοιο. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο!
Καμίλα: (γέλια) Σε τι πρόκειται να μεταμορφωθείς, σε βρακί; (Σε αυτό το σημείο και οι δύο γελούν)
Κάρολος: Ή θα μπορούσα να είμαι ένα Tampax (μάρκα ταμπόν). Αυτή θα ήταν η τύχη μου!
Καμίλα: Είσαι ένας ηλίθιος, τι θαυμάσια ιδέα.
 
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top