Ανδρέας Μαυρογιάννης: «Η κυπριακή ομογένεια του Λονδίνου αγκαλιάζει την προοδευτική αλλαγή»

Ανδρέας Μαυρογιάννης: «Η κυπριακή ομογένεια του Λονδίνου αγκαλιάζει την προοδευτική αλλαγή»

Συναντήσεις με την κυπριακή παροικία, πραγματοποίησε χθες ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, έτυχε θερμής υποδοχής από εκατοντάδες συμπατριώτες μας στην περιοχή Palmers Green του Enfield, όπου επισκέφθηκε καταστήματα και άλλες επιχειρήσεις, ανταλλάζοντας απόψεις για τα ζητήματα που αφορούν την κυπριακή διασπορά.

Το βράδυ της Δευτέρας, διεξήχθη πολιτική συγκέντρωση στο Κυπριακό Κοινοτικό Κέντρο, ενώπιον πλήθους Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Κατά τη διάρκεια της, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επισήμανε πως στόχος της υποψηφιότητας του είναι η επίτευξη μίας μεγάλης προοδευτικής αλλαγής στη διακυβέρνηση του τόπου και στις συνθήκες ζωής των Κυπρίων.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό τόνισε ότι, αν δεν επιδιώξουμε χωρίς παλινωδίες τη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, τότε η διχοτόμηση θα θεμελιωθεί.

Πρόσθεσε ότι, πρέπει να επιμείνουμε στο κεκτημένο της διαδικασίας, στα σχετικά Ψηφίσματα, στις συγκλίσεις που έχουν υπάρξει και στα έξι σημεία του ΓΓ του ΟΗΕ, όπως διαμορφώθηκαν στο Κραν Μοντανά το 2017.

Υπογράμμισε ότι, εάν συνεχιστεί η παρούσα διακυβέρνηση με τις δυνάμεις της συντήρησης, είτε είναι με το γνήσιο πρωτότυπο είτε με την κακέκτυπη απομίμηση, θα δοθεί συνέχεια στη θλιβερή δεκαετία που θα ενταφιάσει το Κυπριακό εντελώς.

«Πρέπει να ξέρουμε ότι είναι η πιο καθοριστική στιγμή στην ιστορία του τόπου, καθώς παίζουμε στο τέλος της παράτασης», σημείωσε.

Ο Α. Μαυρογιάννης ανέφερε επίσης ότι η αξιοπιστία έχει καταρρακωθεί και στο εσωτερικό της χώρας, λόγω των «χρυσών» διαβατηρίων και των επανειλημμένων φαινομένων διαφθοράς.

Κλείνοντας τόνισε πως, η πρόταση διακυβέρνησής του, επικεντρώνεται στη διαμόρφωση εκείνων των πολιτικών, που θα επιφέρουν την ευημερία του κοινωνικού συνόλου σε ένα κράτος δικαίου, ίσων ευκαιριών, χρήστης διοίκησης και λογοδοσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Υπάρχει ευκαιρία η ΕΕ αν πετύχει να διασφαλίσει την παροχή απρόσκοπτης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα να αναδείξει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στον αραβικό κόσμο σε σχέση με το ενδιαφέρον της ΕΕ για τις εξελίξεις στην περιοχή, δήλωσε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE