LIKE ONLINE

Έλον Μασκ: Επιστρέφει η «επαλήθευση» λογαριασμών στο Twitter με τρία διαφορετικά χρώματα - Τι αλλάζει

Έλον Μασκ: Επιστρέφει η «επαλήθευση» λογαριασμών στο Twitter με τρία διαφορετικά χρώματα - Τι αλλάζει

Η επαλήθευση του Twitter θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα με χρωματικά κωδικοποιημένες κατηγορίες για άτομα, κυβερνητικούς λογαριασμούς και εταιρείες, σύμφωνα με τον Έλον Μασκ.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter δήλωσε ότι η πλατφόρμα θα ξεκινήσει μια νέα υπηρεσία επαλήθευσης την ερχόμενη Παρασκευή, 2/12, έχοντας αποσύρει μια προηγούμενη απόπειρα, η οποία εξασφάλιζε μπλε τικ σε λογαριασμούς που πλήρωναν 7,99 δολάρια το μήνα, αφού προκάλεσε καταιγισμό από ψεύτικους λογαριασμούς, αναφέρει ο Guardian.

Ο Μασκ είπε, οι επαληθευμένοι λογαριασμοί θα φέρουν ένα μπλε σήμα ελέγχου (τικ) για τους χρήστες, ένα γκρι σήμα για κρατικούς λογαριασμούς και ένα χρυσό για εταιρίες.

Είπε επίσης ότι όλοι οι επαληθευμένοι λογαριασμοί θα «πιστοποιούνται χειροκίνητα, χωρίς να διευκρινίσει ωστόσο αν θα υπάρχει χρέωση για οποιοδήποτε από τα νέα σήματα, όπως υπήρχε προηγουμένως.

Περισσότεροι από 400.000 λογαριασμοί του Twitter έχουν αυτή τη στιγμή μπλε σήμανση, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει πως πρόκειται για αυθεντικούς και συνήθως δίνεται σε εξέχοντες λογαριασμούς, όπως αυτοί που ανήκουν σε διασημότητες, πολιτικούς, δημοσιογράφους, κυβερνητικές υπηρεσίες και μεγάλες εταιρείες.

Ο Μασκ δήλωσε ότι το νέο μπλε σήμα θα αφορά όλα τα άτομα, «διάσημους ή μη», και ότι θα μπορούσαν να έχουν ένα δευτερεύον «μικροσκοπικό» λογότυπο που θα πιστοποιεί ότι ανήκουν σε έναν οργανισμό, εάν ο οργανισμός τους επαληθεύει. Είπε ότι θα δώσει μια πιο λεπτομερή εξήγηση την επόμενη εβδομάδα.

Η προηγούμενη προσπάθειά του να χρεώνει την επαλήθευση, την οποία θεωρεί απαραίτητη για να μειώσει τους αυτοματοποιημένους λογαριασμούς στην πλατφόρμα και να δημιουργήσει τα αναγκαία έσοδα μέσω των συνδρομών, σταμάτησε νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν οδήγησε σε μια πληθώρα ψεύτικων λογαριασμών.

Το Twitter έχει σχεδόν 238 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες, σύμφωνα με την τελευταία σειρά τριμηνιαίων αποτελεσμάτων του.

Ο Μασκ δεν διευκρίνισε αν η νέα υπηρεσία επαλήθευσης θα είναι μέρος της premium υπηρεσίας του Twitter, Twitter Blue, η οποία είχε χρέωση 7,99 δολάρια για ένα μπλε τικ όταν επαναλειτούργησε αυτόν τον μήνα, προκαλώντας ένα κύμα απομίμησης λογαριασμών, καθώς οι χρήστες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να υποδυθούν εταιρείες όπως η Eli Lilly και η Tesla για λιγότερο από 10 δολάρια. Η δυνατότητα ανανέωσης αποσύρθηκε αμέσως μετά.

Πηγή: huffingtonpost.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top