ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κάμερες τροχαίας: Έρχονται με δόσεις - Σε ποιες περιοχές λειτουργούν δοκιμαστικά τη δεδομένη στιγμή

Κάμερες τροχαίας: Έρχονται με δόσεις - Σε ποιες περιοχές λειτουργούν δοκιμαστικά τη δεδομένη στιγμή

Οι νέες κάμερες τροχαίας θα παραλαμβάνονται σταδιακά ώστε οι οδηγοί να συνηθίσουν τα σημεία και το σύστημα να μπορεί να απορροφήσει τις νέες καταγγελίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ήδη σε τρία από τα έξι σημεία που περιλαμβάνει η δεύτερη φάση του συστήματος, έχουν εγκατασταθεί οι κάμερες και η εταιρεία άρχισε δοκιμαστικά.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, Μάρκος Μάρκου μιλώντας στον «Φιλελεύθερο» ανέφερε ότι «όταν θα ρυθμιστούν όλα και δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την καταγραφή των παραβάσεων, ένα - ένα τα σημεία θα παραλαμβάνονται από τον ανάδοχο που είναι το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών»

Μεταξύ άλλων ο κύριος Μάρκου, πρόσθεσε ότι «πριν τεθούν σε λειτουργία οι κάμερες σε ένα σημείο, η Αστυνομία θα δώσει την απαραίτητη προειδοποίηση στους οδηγούς ώστε να το πληροφορηθούν και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα οδήγησης»

Η δεύτερη φάση του συστήματος φωτοεπισήμανσης, με βάση το συμβόλαιο, θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2023.

Σύμφωνα με τον κύριο Μάρκου υπάρχει περίπτωση να παραλαμβάνονται σταδιακά οι κάμερες στα έξι νέα σημεία όταν η εταιρεία είναι έτοιμη να τα παραδώσει.

Αυτή τη στιγμή έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν δοκιμαστικά κάμερες στα εξής σημεία στη Λευκωσία:

- Στη διασταύρωση Λεωφόρου Στροβόλου με την οδό Μαχαιρά παρά την Πέψι Κόλα

- Στη διασταύρωση Γρίβα Διγενή με Λεωφόρο Προδρόμου

- Στη διασταύρωση Λεωφόρου Λεμεσού με οδό Αρμενίας.

Όσον αφορά στην εγκατάσταση δύο καμερών στη διασταύρωση Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με Λεωφόρο Διγενή Ακρίτα και Σπύρου Κυπριανού (φώτα Λυκαβητού) οι κάμερες δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα, όπως και στα δύο σταθερά σημεία στη Λεμεσό που θα είναι:

- Στη διασταύρωση Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ με Αρχιεπισκόπου Λεόντιου Α’.

- Στη διασταύρωση Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ με Λεωφόρο Αγίας Ζώνης.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις πρώτες σταθερές κάμερες εγκαταστάθηκαν στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στη διασταύρωση της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή με τη Λεωφόρο Δημόσθενη Σεβέρη.

Στην πρώτη φάση θα έρθουν και άλλες 16 κινητές, σύνολο 20.

Μέχρι σήμερα,  έχουν καταγγελθεί 130.000 οδηγοί από τις τέσσερις σταθερές και τέσσερις κινητές κάμερες, από τις οποίες έχουν αποσταλεί πέραν των 80.000 εξωδίκων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, όσον αφορά το τρίτο και τελευταίο στάδιο θα εγκατασταθούν ακόμα 66 σταθερές κάμερες σε Λάρνακα, Πάφο και σε επαρχιακούς δρόμους.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top